Bu Okullarda Ders Zili Çalmıyor - Son Dakika
Yerel

Bu Okullarda Ders Zili Çalmıyor

Faruk Kara - Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sorumluluk ve zaman yönetme anlayışlarını geliştireceği düşüncesiyle 2 okulda ders zili uygulamasını kaldırdı.

12.02.2013 11:30

Faruk Kara - Suşehri Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin sorumluluk ve zaman yönetme anlayışlarını geliştireceği düşüncesiyle 2 okulda ders zili uygulamasını kaldırdı. Öğrenciler, sınıflara, koridorlara ve bahçeye yerleştirilen çok sayıda duvar saati ile aynı yere asılan ders giriş-çıkış çizelgelerine göre hareket ediyor.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Serdar Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dersin başlangıç ve bitişinde çalan zilden uzaklaşılması gerektiğini savundu.

Okulda devamlı çalan zilin öğrencileri koşullandırdığını ve zile karşı şartlı refleks oluşturduğunu ifade eden Özdemir, "Bu durum öğrencilerin düşünerek değil, zil sesine koşullanarak hareket etmelerine sebep olmaktadır. Okullarda düşünen ve üreten bireyler yetiştirilmesi isteniyorsa öğrencilerin zil sesiyle değil, kendi bilinciyle derse girip çıkmasını sağlamamız gerekmektedir" dedi.

Zil sesi ile derse giriş çıkışın yapılmadığı ortamlarda öğrencilerde sorumluluk ve güven duygusunun oluşacağını anlatan Özdemir, "Öğrenciler de verilen sorumluluğun bilinciyle okulda ve günlük yaşamında daha dikkatli ve kontrollü davranacak. Oto kontrolleri ve zaman yönetme özellikleri gelişecektir" diye konuştu.

Özdemir, bu düşüncelerle Karşıyaka ve Aşağısarıca ilk ve orta okullarında ders zilini kaldırdıklarını, uygulamayı gelecek yıl ilçedeki tüm okullarda başlatmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

Karşıyaka İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Siyami Karakaya da uygulamaya geçmeden önce öğretmen ve sınıf temsilcileriyle bir araya geldiklerini, yeni uygulamanın tanıtımını yaptıklarını söyledi.

Öğrencilerin yeni sistemi benimsemelerini sağladıklarını ve uygulamaya öğrencileri ortak ederek çıkabilecek sorunlarla ilgili her türlü önlemi aldıklarını aktaran Özdemir, "Yeni sistemde her sınıfa, koridorlara ve okulun bahçesinde görülebilecek yerlere saatler monte edildi. Ders giriş ve çıkış saatleri de aynı yere asıldı" ifadelerini kullandı.

Yayıncı: Cemal Coşkun - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bu Okullarda Ders Zili Çalmıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement