Bucak'ta 101 Bin Fidan Dağıtımı - Son Dakika
Yerel

Bucak'ta 101 Bin Fidan Dağıtımı

Bucak\'ta 101 Bin Fidan Dağıtımı

Bucak Belediye Başkanı Mutlu: "Gezi olaylarında üç beş ağaç için ortalığı yaktılar yıktılar.

01.12.2014 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, Yalova'da kavşak projesi için ağaçların kesilmesine tepki olarak 101 bin fidan dağıttıklarını bildirdi.

Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in önceki gün ilçeye yaptığı ziyareti sırasında selvi, fıstık çamı ve kestane fidanlarından oluşan 101 bin fidanın dağıtımına başladıklarını hatırlattı.

Fidan dağıtımının sürdürüldüğünü belirten Mutlu, "Biz millet olarak ağaçlarımızı, doğamızı seviyoruz. Verimli arazilerimizi korumak için elimizden geleni yapıyoruz. Biliyorsunuz Gezi olaylarında üç beş ağaç için ortalığı yaktılar yıktılar. Geçenlerde de Yalova'daki katliamı gördünüz. Biz bu olaya tepki olsun diye vatandaşımıza 101 bin fidan dağıtıyoruz" dedi.

Hunharca, başı boş şekilde ağaç kesilmesine karşı olduklarını anlatan Mutlu, şunları kaydetti:

"Bir tepki olsun diye fidan dağıtımını projelendirdik ve kısa sürede gerçekleştirdik. Sayın Bakanımıza da destekleri için çok teşekkür ediyorum. Fidan dağıtmak değil, ağacı yetiştikten sonra korumak daha önemli. Yeni evlenen çiftler adına, yeni doğan bebekler adına da fidanlar dikilecek. Biz ağaca, doğaya saygılıyız, onları koruyacağız. Ağaç kesilir, kesilmez diye bir şey yok, ama ağacı keserken anlatmanız lazım neden kesildiğini. Bir günde 120 tane ağacı katliam gibi keserseniz de Türk kamuoyu da kendince ayaklanır. Biz taktir aldığımızı, güzel işler yaptığımızı düşünüyoruz. Bu tür projelerle de adımızı duyurmayı planlıyoruz."

Mutlu, bir gazetecinin "Neden 101 bin fidan dağıtıldı?" sorusuna, "O 'bir'in amacı vurgu aslında. 100 bin de diyebilirdik, ama o 'birlik', 'teklik' amacını anlatıyor" yanıtını verdi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bucak'ta 101 Bin Fidan Dağıtımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement