Burhaniye Sağlık Meslek'te Sınıflar Yetmiyor - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Sağlık Meslek'te Sınıflar Yetmiyor

Burhaniye Sağlık Meslek\'te Sınıflar Yetmiyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde sınıflar yetmediği için dönüşümlü olarak kullanılıyor.

04.08.2013 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Atatürk Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'nde sınıflar yetmediği için dönüşümlü olarak kullanılıyor.

Okulda, geçen yıllarda plansız olarak fazla öğrenci alınmasından dolayı sınıflar yetmez hale gelirken, bölünen öğretmenler odası da sınıf haline getirildi. Sınıfların öğrencilere yetersiz gelmesi üzerine harekete geçen okul yönetimi, ilk olarak müdür odası olarak kullanılan odayı derslik olarak eğitime kazandırdı. İki derslik olabilecek durumda olan Öğretmenler Odası da Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz'ın katkılarıyla dersliğe dönüştürüldü. Okula yoğun talep olduğunu anlatan Okul Müdürü Mehmet Bicik, "Okulumuz 13 dersliğe sahip. 3 de baraka sınıfımız var. 16 derslikte 21 sınıf okutuyoruz. Beceri eğitimine giden öğrencilerimizin sınıflarını dönüşümlü olarak kullanıyoruz. Baraka sınıflarda fiziki şartlar uygun olmadığından sağlıklı eğitim yapılamıyor. Kaymakamımız Ali Uslanmaz'ın yardımıyla okulumuza iki sınıf daha kazandırdık. Kaymakamımıza okulumuza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Burhaniye Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nde 470 öğrenci eğitim görüyor. Öğrenciler 11. ve 12. sınıflarda hastanelerde beceri eğitimi görüyor. Edremit'te bir devlet okulu ve iki de özel Sağlık Meslek Lisesi açılması, Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin beceri eğitimi göreceği yer bulmada sıkıntı yaşamasına yol açacağı düşünülüyor. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Sağlık Meslek'te Sınıflar Yetmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement