Büyük Zafer'in 89. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Büyük Zafer'in 89. Yıl Dönümü

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Kastamonu ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

30.08.2011 16:00

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Kastamonu ve ilçelerinde düzenlenen törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki ilk törende Atatürk ve Şehit Şerife Bacı Anıtı'na Vali Erdoğan Bektaş, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Çardakçı ve Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu çelenk sundu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali Erdoğan Bektaş ve Tuğgeneral Ali Çardakçı jandarma misafirhanesinde tebrikleri kabul etti. Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama etkinlikleri ise Türk Bayrağı'nın selamlanmasıyla başladı.

Daha sonra günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu ve konuşmalar yapıldı.

Kastamonu'daki kutlamalarda bu yıl ilk kez askeri helikopter gösterisi izleyenleri büyüledi. Geçit törenine havadan eşlik eden askeri helikopter bir süre tarihi Kastamonu Kalesi'nin üzerinde uçarak gösteri yaptı. Havada yaptığı hareketlerle izleyenlerin beğenini kazanan askeri helikopter uzun süre alkışlandı.

Kastamonu'daki 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri geçit töreni ile son buldu. Vali Erdoğan Bektaş, törenin hazırlanmasında emeği geçen askerleri tebrik etti.

-ÇATALZEYTİN-

Çatalzeytin'de ilk tören Mermerpark önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Uzman Jandarma Kıdemli Çavuş Emre Atak, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Törende, Yunus Emre İlköğretim Okulu öğrencileri Ülkü Özcan ve İrem Ünlü 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiirlerini okudu.

Buradaki törenin ardından, Garnizon Komutanlığında tebrikler kabul edildi.

-HANÖNÜ-

Hanönü'nde ilk tören Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasıyla başladı.

Kutlamalara Hanönü Kaymakamı Taner Bolat, Belediye Başkanı Şükrü Özün, Garnizon Komutanı İsmail Cankara, İlçe Emniyet Amiri Vekili Şahin Temel, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Astsubay Kıdemli Üstçavuş Hüseyin Armağan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Kutlamalar kaymakamlık makamında ve ardından jandarma bölük komutanlığında devam etti.

-TAŞKÖPRÜ-

Taşköprü'deki tören Cumhuriyet Meydanı'na çelenk konulmasıyla başladı.

Buradaki törenlere Taşköprü Kaymakamı Ayhan Kartlı, Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Taşköprü Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tuncay Özbek, 23. dönem Kastamonu Milletvekili Hasan Altan ve daire amirleri katıldı.

Taşköprü Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Tuncay Özbek'in konuşmasının ardından, öğrenciler şiirler okudu.

Tören, geçit töreninin ardından sona erdi.

-KÜRE-

Küre Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende Küre Kaymakamı Cihan Kayaalp, Belediye Başkanı Kamil Aydınlı ve Garnizon Komutanı Harun Kıray Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Jandarma Kıdemli Çavuş Saffet Yıldız, törende yaptığı konuşmada, bugünün, Türk ulusunun bir imparatorluğun külleri arasından silkinip, dirilişinin ve var olma mücadelesinin dönüm noktalarından birisi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89'uncu yıl dönümünü gururla kutlamanın büyük heyecanın yaşadıklarını söyledi.

Yıldız, "Bugün hep birlikte, Atatürk idealinin çizdiği yolda, milletçe, milli birlik ve beraberlikten doğan, büyüyen ve gelişen, millet ve devlet olmanın kıvancını yaşıyoruz" dedi.

Tören, geçit töreninin ardından sona erdi.

-ABANA-

Abana ilçesinde Ramazan bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı bir arada kutlandı.

Ramazan bayramı tatili nedeniyle çok sayıda vatandaşın akın ettiği ilçede, bayram namazı sonrası bayramlaşma programı düzenlendi.

Öğretmenler lokalindeki bayramlaşma programına katılan Abana Kaymakamı Aslı Aynaoğlu Kuzulu, Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, İlçe Jandarma Komutan Vekili Tarık Meraba, Belediye ve il genel meclisi üyeleri ile Müftü Yakup Yılmaz halk ile bayramlaştı.

Bayramlaşma programının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramının 89'uncu yıl dönümü kutlamalarına geçildi.

İlçe merkezindeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Bayram töreninin ardından, ilçede ve ilçeye bağlı köylerde ziyaretler gerçekleştirildi.

- KASTAMONU

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Büyük Zafer'in 89. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement