Çaldıran'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Toplu Açılış Töreni

Çaldıran\'da Toplu Açılış Töreni

Van'ın Çaldıran ilçe merkezi ile bazı köylerinde Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri çerçevesinde yapılan yatırımlar, düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

05.06.2012 11:32

Van'ın Çaldıran ilçe merkezi ile bazı köylerinde Sosyal Destek Programı (SODES) projeleri çerçevesinde yapılan yatırımlar, düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

Çaldıran Kapalı Spor Salonu, Çaldıran Kültür Sanat ve Gençlik Merkezi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Kız Öğrenci Yurdu, Soğuksu Köyü Parke Taşı Uygulaması ve Çaldıran Kadın Destek Merkezi'nin açılış törenine, Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk ve Gülşen Orhan da katıldı.

Açılış töreninde konuşan Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, ilçeye geldiği günden bu güne yaptığı hizmetleri sıraladı. Dündar; 'İlçemizde eğitim, sağlık ve sosyo-kültürel alanlarda büyük atılım içerisindeyiz. Çaldıran köyleri artık yol, su, elektrik problemleri çözülmüş, yeniliklere doğru yelken açmış bir ilçedir. Bu hizmetleri ilçemize gelmesinde emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Dündar'ın konuşmasından sonra sonra AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan söz aldı. AK Parti iktidarında, Türkiye'nin doğusuyla batısı arasında devlet eliyle yapılan hizmetler konusunda fark kalmadığını, ülkede her alanda eşitlik olduğunu vurgulayan, Orhan; "Geçmişte ülkenin bölgeleri arasında her alanda eşitsizlik ve adaletsizlik vardı. Fakat Ak Parti iktidarında bu eşitsizlik ve adaletsizlik minimum seviyeye indirildi. Bu yeterli mi hayır. Ben de Doğuluyum, ben de Kürdüm. Kürt halkının talepleri yerine getirilmeye çalışılıyoruz. Biz Doğu milletvekilleri bunun her zaman takipçisiyiz. Bakın 4+4+4 modeli ile eğitimde Kürtçe seçmeli ders olacak. Bu da haklar konusunda nasıl bir mesafe kaydettiğimizin göstergesidir" diye konuştu

Milletvekili Burhan Kayatürk ise konuşmasında, eskiden Türkiye'de temel atma törenleri yapıldığını, şimdi ise proje bitirme ve teslim etme törenleri yapıldığını anlattı. Kayatürk "Çaldıran'ın gelişmesi, Van'ın gelişmesi, ülkemizin gelişmesi için canlarımızı dişimize takıp çalışıyoruz. Biz din, dil, ırk ayırımı yapmadığımız gibi başka partilerden olanları da ayırmıyoruz. Burada bulunan herkes dini, dili, mezhebe ne olursa olsun bizim kardeşimizdir. Bir yere hizmet götürürken bu falanca partiden şu filanca partiden gibi ırkçı söylemlerin içine girmeden herkese eşit hizmet götürüyoruz. Bu yüzden her seçimde oylarımızı katlayarak birinci parti seçiliyoruz" dedi.

Kayatürk'ten sonra söz alan Vali Münir Karaloğlu, Çaldıran halkına bir müjdesi olduğunu belirtti. Bu açılışlarını yaptıkları projelerin sadece başlangıç olduğunu anlatan Karaloğlu "Çaldıran için iki yeni projemiz var. Birincisi ilçenin kanalizasyon sorununun çözülmesi için arıtma tesisine ihtiyaç vardı. Biz bu ihtiyacı gidermek amacıyla İller Bankası ile sözleşme imzaladık ve arıtma tesisinin ihalesini yaptık. İkinci projemiz eğitim alanında ilçemize bir lise daha kazandırıyoruz. Çaldıran İmam Hatip Lisesi'nin ihalesi yapılmıştır, yakın bir zamanda bu lisemizde halkımıza hizmet vermeye başlayacaktır" diye belirtti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement