CHP'li Vekillerden 1/100 Binlik Plana Tepki - Son Dakika
Yerel

CHP'li Vekillerden 1/100 Binlik Plana Tepki

CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale ve Balıkesir illeri için hazırlanan 1/100 binlik plana tepki gösterdi.

08.11.2014 18:08

CHP Çanakkale milletvekilleri Ali Sarıbaş ve Serdar Soydan, Çanakkale ve Balıkesir illeri için hazırlanan 1/100 binlik plana tepki gösterdi.

Biga'da partililer ve halka bilgi vermek için Kapalı Çarşı önünde basın açıklaması yapan Serdar Soydan, hazırlanan planda 2040 yılına kadar Çanakkale ve Balıkesir'in nasıl gelişeceğinin yer aldığını söyledi.

Bunlar tespit edilirken o kentlerin belediye başkanları yada sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine danışılmadığını savunan Soydan, "Bu bölgeye fabrika yapacağım diyorsun ama ne fabrikası yapacaksın. Biga'nın eti, sütü, çeltiği, kırmızıbiberi var fasulyesi var. Biga'nın verimli topraklarında yetişen ürünler var onları değerlendireceksen gel yap ama sen buraya bir boya fabrikası getireceksen yapma. Çimento fabrikası kuracaksan hayır istemiyoruz. Bir demir çelik fabrikası daha getireceksen yapma. Sen bizim yaşamımızı sonlandıracak termik santraller getirmek istiyorsan getirme" diye konuştu.

Milletvekili Ali Sarıbaş ise çevre planının 2040 yılına kadar ÇED yaşam hakkına zarar vermeden yapılan bir plan olduğunu ifade etti.

Planın hazırlanmasında bölge halkınında görüşlerinin alınması gerektiğini anlatan Sarıbaş, şunları söyledi:

"1/100 binlik planı hiç kimseye sormadan insanların olmazsa olmaz yaşam haklarını kendilerinden kısıtlayarak bu ülkede yerinde yaşayanlara sormadan ve özellikle yaşayanları çevreyi koruyacağını bilmelerine rağmen  tepeden inmeci bir nokta atışı ile çevre etkisel değerlendirmesi yapıldı. İthal kömür ile santrali neden diretiyorsunuz, ağır sanayi bölgesi ilan edilebilir diye niye diretiyorsunuz. Bizim açımızdan ÇED'in böyle bir planlaması yoktur. Bu planlamanın  koruma alanları hesaplanır ve bilgi verilir. Bunların plan notu olarak konması hileyi şerdir." - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP'li Vekillerden 1/100 Binlik Plana Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement