Ciğerlerimiz Karardı! - Son Dakika
Yerel

Ciğerlerimiz Karardı!

Ciğerlerimiz Karardı!

Batman'da doğalgaz verilen mahallelerde gözle görülen bir farklılık meydana gelirken, diğer yerlerde kirlilik had safhaya ulaştı.

21.11.2014 15:26  Güncelleme: 16:53

Batman'daki hava kirliliği havaların soğumasıyla birlikte yeniden gündeme oturdu.

Özellikle bazı okulların ve resmi dairelerin kullandığı kömür yüzünden, gökyüzüne yoğun şekilde duman tabakası ve karbon monoksit gazı salınıyor.

Hava kirliliğinin çözümü ise Batman'ın doğalgaz verilemeyen yaklaşık yüzde 45' ine tekabül eden konutunun doğalgaz bağlantılarının sağlanması, öte yandan şehrin birçok yerinde konut sahipleri de doğalgazın binalarına bağlanması için gerekli belgeleri hazırladıkları halde doğalgazlarının kış ayının bastırmasıyla yoğunluğun meydana gelmesi ve doğalgaz bağlanmamasından nedeniyle şikayetler arttı.

Doktorlar, solunum yolu enfeksiyonlarında artış olduğunu, bu hastalara ağır tedavi uygulamalarına rağmen sonuç alamadıklarını söylediler.

Toz ve hava kirliği bakımından Batman, Türkiye'nin en kirli illeri arasında bulunuyor. Akşam saatlerinde artan hava kirliliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının canlı hava kalitesi izleme raporunda 'hassas' değere çıktığı görüldü.

Kış aylarında yakıt, yaz aylarında da tozun eksik olmadığı İlimizde, hava kirliliğinin pik yapması sağlık açısından oldukça olumsuz etkiye neden oluyor.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ciğerlerimiz Karardı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement