Çtso Ekim Ayı Meclis Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Çtso Ekim Ayı Meclis Toplantısı

Çtso Ekim Ayı Meclis Toplantısı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ekim ayı meclis toplantısı Taha Ülker Başkanlığı’nda toplandı.

22.10.2015 10:58

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Ekim ayı meclis toplantısı Taha Ülker Başkanlığı'nda toplandı.

ÇTSO meclis toplantısının ilk gündem maddesi olarak Eylül ayının gelir-gider cetveli, banka cetveli ve mizan görüşüldü. ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, odanın Eylül ayı gelirinin 189 bin 632 lira 44 kuruş, giderinin ise 102 bin 644 lira 45 kuruş olduğunu açıkladı. Odanın bankalarda toplam 1 milyon 465 bin lira, kasasında ise 379 lirası bulunduğunu belirten Gel, Eylül ayı mizanında da 7 milyon 668 bin 215 lira 94 kuruş ile denklik sağlandığını bildirdi. Madde oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, ÇTSO Disiplin Kurulu'nun meclise sunduğu yazı görüşüldü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nı bir süre önce taklit veya tağşiş yaptığı tespit edilen firmaların listesini yayınlamıştı. Bu listede hindi etinden yaptığı Tekirdağ köftesinin içinden tavuk eti çıkan Mandalı Gıda'da yer almıştı. Mandalı Gıda ise yaptığı açıklamada tedarikçisinin suçu olduğunu belirterek, tedarikçi firma hakkında yasal işlemlere başladığını duyurmuştu.

Konuyla ilgili kendilerine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden (TOBB) yazı geldiğini belirten ÇTSO Genel Sekreteri Hakan Gel, "TOBB bu firmaların arasında Odamız üyesi varsa, bu firmaların disiplin kuruluna sevk edilmesi ve alınan karar doğrultusunda birliğin bilgilendirilmesini talep etti. Listedeki firmalardan sadece Mandalı Gıda odamız üyesiydi. Biz de konuyu Disiplin Kurulu'na havale ettik. Disiplin Kurulu da 'müşterisi veya iş sahiplerine karşı yükümlülüklerini yerine getirmemek' ve 'satışa arz olunan malların niteliği veya miktarı bakımından gerçeğe aykırı beyanda bulunmak' hükümleri uyarınca Kınama Cezası verilmesini uygun buldu" dedi.

3 RED OYU ÇIKTI

Söz alan meclis üyesi Rahmi Yılmaz, "Burada Mandalı Gıda'nın değil, tedarikçisinin suçu var. Eğer kınama cezası verirsek Mandalı Gıda ekonomik zarar görür. Yüz yüze bakıyoruz. Dolayısıyla kınama cezasının ağır olacağını, bunun yerine uyarı cezasının verilmesinin daha yerinde bir karar olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Meclis üyelerinden Muharrem Yamaç ise "Ortada bir suç var. Üstelik bakanlıkça ispatlanmış bir suç. Dolayısıyla bu suçu görmezden gelme gibi bir şansımız yok" dedi.

Hacı Mehmet Erdoğan ise "Bizim işimiz insanları aklamak değil. Biz yapılması gerekeni yapmalıyız" diye konuştu.

Gündem maddesi Rahmi Yılmaz, İsmail Tezcan ve Gürkan Kesim'in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Yapılan bilgilendirmelerin ardından Meclis Başkanı Taha Ülker, dilek ve temenniler kısmının saatin geç olması nedeniyle gelecek toplantıya ertelenmesini önerdi. Meclis üyesi Rahmi Yılmaz ise bakanlığa yazdığı yazılara cevap geldiğini ve kendisinin de zan altında kaldığı için söz hakkı istedi. Bununu üzerine araya giren ÇTSO Başkanı Süleyman Kozuva, "Ben dilek ve temenniler kısmında seni dinlemek zorunda değilim" diyerek bazı meclis üyeleri ile toplantıyı terk etti.

Ardından Yılmaz, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından kendisine gelen yazıyı meclis üyeleri ile paylaştı. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çtso Ekim Ayı Meclis Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement