Çubuk'ta Camilerde Ramazan Hazırlığı - Son Dakika
Yerel

Çubuk'ta Camilerde Ramazan Hazırlığı

ANKARA Çubuk ilçesinde yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde bulunan cami ve mescitlerde bakım, temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.

03.07.2013 16:03

ANKARA - Çubuk ilçesinde yaklaşan Ramazan ayı öncesinde ilçe merkezinde bulunan cami ve mescitlerde bakım, temizlik ve ilaçlama çalışmaları yapıldı.

Çubuk Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarda ilçede bulunan mescit ve camilerin iç temizliği yapılırken, bazı camilerin de çevre düzenlemeleri yapıldı.

Belediyeye bağlı Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan 5'er kişilik ekiplerce ilçe genelinde 35 caminin halıları yıkandı. Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce camiler hijyenik koşullara uygun hale getirilerek, ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları yapıldı. Ayrıca Belediye Destek Hizmetleri ile Park ve Bahçeler Müdürlükleri, bazı camilerden gelen taleplere göre çevre düzenlemesi kapsamında kaldırım tamiri, bordür ve karo döşenmesi, bahçelerinin ağaçlandırılması çalışmalarını da yerine getiriyor. Bahçeleri müsait olan camilere vatandaşların sohbet edebilmeleri için kamelya ve banklar yerleştiriliyor.

Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir Ramazan ayı geçirmeleri için titiz bir çalışma yürüttüklerini ifade etti. Özellikle Ramazan ayında camilerin vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanıldığını ifade eden Özden, "Vatandaşlarımızın daha temiz ve hijyenik bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için camilerin temizliğini yaptık. Hemşehrilerimizin daha sağlıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak için ilçe genelindeki çalışmalarımız devam edecek. Yapılan çalışmalar sayesinde ilçe halkından teşekkür ve dua alıyoruz" diye konuştu.

Cami ve mescitlerde yürütülen temizlik ve ilaçlama çalışmalarından dolayı Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden'e teşekkür eden İlçe Müftüsü Bilal Kara ise, Ramazan boyunca merkezde bulunan Kuba Caminde hatimle teravih namazı kılınacağını 35 camide ise mukabele okunacağını söyledi.

Selimiye ve Mevlana Camilerine mahyalar asılacağını da kaydeden Kara, " Cami Kebir, Mevlana ve Selimiye Camilerinde toplumun din konusunda aydınlatılmasına yönelik olarak bir planlama ile Ramazan ayına mahsus özel vaaz ve irşat programı hazırlanmıştır. Bunun yanında bu yıl Ramazan ayının da etkisi ile Kuran kurslarımıza yoğun talep olmuştur. İlçe genelinde açtığımız 87 kursta 3 bin 635 kursiyerimiz öğrenim görmektedir" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Çubuk'ta Camilerde Ramazan Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement