Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika
Yerel

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yarınki Konya ziyaretiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi.

17.07.2014 16:44

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya ziyaretiyle ilgili basın toplantısı, CHP, MHP, DSP, BTP, DSP temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bir otelin konferans salonunda yapılan basın toplantısına, CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, CHP Konya İl Başkanı Mevlüt Karpuz, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek, DSP İl Başkanı Veli Kandemir, DP İl Başkanı Abdullah Turhan, BTP İl Başkanı Hasan Öztürk katıldı.

Karpuz, kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan birinin Cumhurbaşkanı olmaması gerektiğini vurgulayarak, "Vatandaşına tokat atan senden ve bizden diye ayrıştıran olmamalı, hukukun üstünlüğüne inanmayan adalet duygusu gelişmemiş biri olmamalı, kin ve öfkeyi politik bir dil haline getiren biri de cumhurbaşkanı olmamalı, demokratik, laik sosyal hukuk devletine inanmayandan cumhurbaşkanı olamaz" dedi.

MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek ise Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Konya ziyaretine havayoluyla geldikten sonra Birlik Parkı'nda toplanan grupla konvoy eşliğinde ile giriş yapılacağını söyledi.

Kapu Camisi'ne geçilerek Cuma namazının kılınacağını vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti:

"Cuma namazının akabinde Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından Kapu Cami civarı esnaf ziyaretleri de yapılarak Mevlana Müzesi'ne geçilecektir. Mevlana müzesi ziyaretinden sonra müze çıkışındaki alanda basına ve halka yönelik Ekmeleddin İhsanoğlu tarafından kısa bir söyleşi ve basın açıklaması yapılacaktır. Daha sonra Valilik ziyareti yapılacak ve oradan Ekmeleddin İhsanoğlu otele dinlenmeye geçecektir. Konya'daki sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve sendika temsilcileri ile vatandaşların da katılacağı salon toplantısı Esnaf Sanatkarlar Odası Birliği salonunda yapılacak."

Çiçek, İhsanoğlu'nun programının bir otelde düzenlenen iftar yemeğiyle sona ereceğini sözlerine ekledi. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhurbaşkanlığı Seçimine Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement