Derik'te Süne ile Mücadele Semineri Verildi - Son Dakika
Yerel

Derik'te Süne ile Mücadele Semineri Verildi

Derik\'te Süne ile Mücadele Semineri Verildi

Mardin'in Derik ilçesinde, 2014 yılı bitki sağlığı ve uygulama programı çerçevesinde çiftçilere Süne ile Mücadele semineri verildi.

02.04.2014 12:45  Güncelleme: 12:44

Mardin'in Derik ilçesinde 2014 yılı bitki sağlığı ve uygulama programı çerçevesinde çiftçilere süne ile mücadele semineri verildi.

Derik Aydın Ayaydın Öğretmen Evi'nde verilen seminerde çiftçileri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Özkan Gökalp bilgilendirdi. Seminer öncesinde bir açıklama yapan Derik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Özen, ülkedeki buğday üretiminin en büyük zararlısının süne olup, üreticilerin süne mücadelesinde il ve ilçe müdürlükleri tarafından yapılan önerilere riayet etmeleri ve mücadelede önerilen alanlarda il ve ilçe müdürlüğü tarafından belirlenen şekilde devam etmesini istedi. Çiftçilere seminer veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Özkan Gökalp ise buğday üretimi ve sürdürebilir süne mücadelesi için yapılması gerekenleri anlattı. Gökalp, süne mücadelesi yapılırken dikkat edilmesi gerekenler ve bu mücadelenin nasıl yapılması gerektiği konusunda çiftçilere detaylı bilgiler aktardı. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Derik'te Süne ile Mücadele Semineri Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement