Didim Esnaf Odası Yapılandırma Değil, Barış İstiyor - Son Dakika
Yerel

Didim Esnaf Odası Yapılandırma Değil, Barış İstiyor

Didim Esnaf Odası Yapılandırma Değil, Barış İstiyor

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu esnafların Maliye ve SGK’ya olan borçlarından dolayı yapılandırma değil barış istediklerini dile getirdi.

08.04.2014 16:58

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu esnafların Maliye ve SGK'ya olan borçlarından dolayı yapılandırma değil barış istediklerini dile getirdi.

Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu esnafların Maliye ve SGK'ya olan borçlarıyla ilgili yaptığı açıklamada "Bilindiği üzere; Esnaf ve Sanatkarımızın devlete olan borçları defalarca yapılandırılmış ancak sorun çözülememiştir. Esnaf ve Sanatkarımızın devlete olan borçları "Ödemedikleri" değil sistem ve ekonomik sorunlardan dolayı "Ödenemeyen" borçlardır. Yeniden gündeme gelen ve önümüzdeki günlerde meclise gelecek olan yapılandırmanın artık bu kez başarılı olması için gerekli şartların oluşturulması gerekmektedir. Maliye ve SGK Kurumuna olan borçlarımızın faizlerinin tamamının silinerek 3 ya da 6'şar aylık dönemler halinde ödeme seçeneklerinin getirilmesini ve taksitlendirilen borçlara da faiz uygulanmamalıdır. Bağ-Kur ve sicilimizi bozan borçların askıya alınması ve en önemlisi esnaf ve sanatkarımızın devlet kanalıyla bozulan sicillerinin artık normale dönmesi sağlanmalıdır. Devlete olan borçlardan dolayı banka ve hesaplara konulan haciz, yakalama ve bloke kararlarında da yeni düzenlemeler yapılmalıdır. Yapılandırma yapıldığında esnaf ve sanatkarların işyeri, ev ve araç üzerindeki hacizler kaldırılmalıdır, aksi halde bu borçların ödenmesi mümkün değildir. Yapılandırılır ancak 6 ay sonra yine başa dönülür. Esnaf ve Sanatkarımızın bugün bu Kanunun bir an önce çıkmasına çok ihtiyacı vardır. İktidar ve muhalefet partileri ve siyasetçilerimizin bu konunun çözümü noktasında destek vermeleri ve bu konuya siyaseti alet etmeden çözüme kavuşturmaları gerekmektedir. Esnaf ve Sanatkarımızın bu çok önemli sorununda yapılandırma değil, barışmak istiyoruz ve tüm parti ve siyasetçilerimizi çözüm noktasında buluşmaya davet ediyoruz" diyerek tüm yetkililere seslendi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Didim Esnaf Odası Yapılandırma Değil, Barış İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement