Domateste 'Tuta Absoluta' Zararlısı ile Mücadele - Son Dakika
Yerel

Domateste 'Tuta Absoluta' Zararlısı ile Mücadele

Elmalı Ziraat Odası Tarafından Çiftçilere, Türkiye'de Son Bir İki Yıldır Görülen ve Hızla Yayılan, Domateste Verim ve Kalite Kaybına Yol Açan 'Tuta Absoluta' Hastalığına Yol Açan Zararlılarla Mücadele İçin Monitör Tuzak Dağıtıldı

02.06.2010 12:09

Elmalı Ziraat Odası tarafından çiftçilere, Türkiye'de son bir iki yıldır görülen ve hızla yayılan, domateste verim ve kalite kaybına yol açan 'Tuta Absoluta' hastalığına yol açan zararlılarla mücadele için monitör tuzak dağıtıldı.

Elmalı Ziraat Odası Başkanı Ali Güzel AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede örtü altı sebzeciliğin gelişmeye başladığını, bölgede ürün verim ve kalitesini artırmak için çiftçilere eğitim verdiklerini söyledi. Domateste son dönemlerde verim ve kalite kaybına yol açan 'Tuta Absoluta' zararlısı ile ilgili şikayetlerin arttığını belirten Güzel, Ziraat Odası olarak, çiftçilerin eğitilmesi ve zararlılarla mücadele edebilmeleri için örtü altı sebzeciliğin yoğun yapıldığı Eskihisar köyünde 'Domates Güvesi' zararlısı ve 'Tuta Absoluta' zararlısı kelebeğini önleyici monitör tuzak dağıttıklarını bildirdi. Güzel, şöyle devam etti:

'Elmalı'da örtü altı sebzeciliği hızlı gelişim gösteriyor. Bu yıl ilçe genelinde yaklaşık 4 bin dekar alanda örtü altı sebze dikimi yapıldı. Ancak domates dikimi çoğunlukta bulunuyor. Domateste ürün ve kalite kaybını önlemek, tüketiciye daha iyi ürün yedirebilmek için domates güvesi ve tuta absoluta kelebeğini önleyici monitör tuzaklarını ilk olarak Eskihisar köyünde Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisi Dilek Boğatimur kontrolünde dağıttık. Monitör tuzaklarını tüm köylerde dağıtmayı düşünüyoruz.'

Monitür tuzakların dağıtımına katılan Elmalı Tarım İlçe Müdürü Abdullah Süngü, Elmalı Ziraat Odası Başkanı Ali Güzel ve Eskihisar köyü Tarım Danışmanı Dilek Boğatimur seralarda incelemelerde bulundu.

(HA-FC-ŞEN) - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Domateste 'Tuta Absoluta' Zararlısı ile Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement