Edirne Tava Ciğeri Akdeniz'de Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Edirne Tava Ciğeri Akdeniz'de Görücüye Çıkıyor

Edirne Tava Ciğeri Akdeniz\'de Görücüye Çıkıyor

Edirne’nin meşhur tava ciğeri Antalya’da yöresel lezzetlerin sunulduğu YÖREX Fuarı’nda yer alacak.

03.10.2015 15:12

Edirne'nin meşhur tava ciğeri Antalya'da yöresel lezzetlerin sunulduğu YÖREX Fuarı'nda yer alacak. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, daha önce çeşitli fuar ve etkinliklerde tanıtımı yapılan tava ciğerin ilk defa Antalya'ya gideceğini söyledi.

7-12 Ekim tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan YÖREX Fuarı'nda Edirne'yi temsil etmeye hazırlandıklarını kaydeden Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğerde Kaliteyi Koruma Derneği Başkanı Bahri Dinar, Trakya Kalkınma Ajansı'na teşekkür dileklerinde bulundu.

YÖREX Fuarı'nın Trakya Kalkınma Ajansı'nın öncülük ettiği değerli projelerden birisi olduğunu belirten Dinar, "Öncelikle kendilerine, bizlere Edirne'yi ve Edirne'nin tatlarını tanıtma, tattırma imkanı sundukları için teşekkür etmek istiyorum. Gideceğimiz fuar Akdeniz'in en büyük, Türkiye'nin ise sayılı fuarları arasında olan Edirne'nin yanı sıra Türkiye'nin tüm şehirleri için çok önemli bir vitrindir. Bize böyle bir fırsatın verilmesi de elbette çok güzel. Söz konusu Edirne'yi tanıtmak olunca bizler koşa koşa gidiyoruz. Bu bizim için ticaretten daha önce gelen bir iş. Şimdi oraya gideceğiz. İlk defa Akdeniz'de Tava Ciğeri'ni tanıtacağız. Edirne'nin Tava Ciğeri'ni ilk defa Akdenizlilerle buluşturacağız. Şimdiden bizlere telefonlar gelmeye başladı. Ciğerimize ilgi alaka memnuniyet verici düzeyde. Doğrusunu söylemek gerekirse ciğer zaten yeni yeni dışarıya, deplasmana çıkmaya başladı" dedi.

Fuarın kendileri için büyük fırsat olduğunu dile getiren Dinar, "Daha önce İstanbul'a gittik. Yine Türkiye'nin birçok şehrindeki birçok organizasyona katılım gösterdik ama Akdeniz'e hiç gitmemiştik. Fırsat ayağımıza geldi. Bizler de ciğerimizi tanıtmak için oraya, Edirne'nin en deneyimli ustalarından olan Kemal İmrak'ı göndereceğiz. Edirne'yi ve ciğeri Kemal Usta'nın tanıtmasını istedik. Orada Edirne'nin en güzel şekilde temsil edilmesi ve ciğerimizin en güzel şekilde tanıtılması lazım. Doğal olarak böyle bu organizasyona da en tecrübeli ustalarımızdan birisi olan Kemal İmrek Usta'yı göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Edirne Ciğeri'ni YÖREX Fuar'ında temsil edecek olan Kemal İmrak ise fuar yolculuğu öncesinde değerlendirmelerde bulundu. İmrak, "Yaklaşık 10 yıl önce başladığımız Türkiye'nin bir çok şehrindeki fuar ve bu gibi organizasyonlara katılma serüvenimizde 11'inci yıla giriyoruz. Önümüzdeki deplasmanımız Akdeniz olacak. Umarım bugüne kadar olanların daha da üzerinde bir tanıtım gerçekleştirerek YÖREX Fuarı'ndan da alnımızın akıyla çıkacağız. Oraya Arif Meriç gibi bu gibi organizasyonların yabancısı olmayan deneyimli bir abimle gidiyorum. Edirne'yi ve Edirne'nin tatlarını en iyi şekilde tanıtacağımıza olan inancım tamdır. Edirne için güzel şeyler oluyor ve olmaya da devam edecek" diye konuştu. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Edirne Tava Ciğeri Akdeniz'de Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement