Eğitim-Sen Besni Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Eğitim-Sen Besni Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Sen Besni Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Eğitim-Sen Besni İlçe Teşkilatı, Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

20.01.2014 11:55

Eğitim-Sen Besni İlçe Teşkilatı, Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Besni Belediye Nikah Salonu'nda gerçekleştirilen Genel Kurul'a; Eğitim Sen Adıyaman Başkanı Hediye Kılınç ile yönetimi, BDP'den Besni Belediye Başkanlığı adayı olan Şevket Korkmaz, HDK İlçe Başkanı Ali Cirit ve sendika üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kongrede Divan Başkanlığı'na Zeynel Polat seçilirken, katip üyeliklerine ise Ali Dutlu ve Nazlı Arslan seçildi. Faaliyet ve denetim kurulu raporlarının okunmasının ardından Eğitim Sen İl Başkanı Hediye Kılınç söz alarak eski Başkan Hüseyin Horuz'a ve yönetimine teşekkür etti.

Kılınç, "Gerçekten ülke gündemi sürekli değişen, çatışmaların ve rant kavgalarının yoğun yaşandığı günlerden geçiyoruz. Ayrıca ülke yerel seçimler atmosferine girmiş durumda. Hepimiz biliyoruz ki hem KESK hem Eğitim Sen bu ülkedeki muhalefet örgütlerinin bu ülkedeki sendikal örgütlenmelerin temel dinamizmini ve temel bileşenini oluşturuyor. Emek mücadelesi yürüten kurumlara çok fazla sorumluluklar yüklenmiş. Onun için yeni seçilecek arkadaşlara büyük sorumluluklar düşüyor. Bu bir görev değişikliği olacak ama mücadelede hiçbir şekilde ara verme, sekteye uğratma söz konusu olmayacak. Sadece bulunduğumuz yerler ve pozisyonlar değişiyor. Çünkü KESK mücadelesi veren her birey bunun bilincine vararak Eğitim Sen'e, KESK'e üye oluyorlar. Üye oldukları günden itibaren de bu mücadelenin bir parçası oluyorlar. Hem Besni Teşkilatının büyümesi hem Adıyaman Teşkilatının büyümesi hem de Genel Merkezimin büyümesi bizlere bir şeyi açıklıyor, iktidarın tüm baskılarına ve karşı duruşuna rağmen büyüme gerçekleşiyorsa bizim doğru yolda olduğumuzu bizim doğru şeyler yaptığımızı gösteriyor" dedi.

Daha sonra söz alan Eğitim- Sen eski Besni İlçe Başkanı Hüseyin Horuz ise şunları söyledi:

"Ülke o kadar sıkıntılı ki bilhassa bizim içerisinde bulunduğumuz eğitim camiasının sorunları o kadar fazla ki içinde bulunduğumuz süreç genel durum itibari ile çok sorunlu. Bu süreçte Eğitim Sen'li olan, elini taşın altına koyan, emek sarf eden arkadaşlar bu işin bire bir muhatabı oldukları için ötekileştirildik, asılsız eleştiriler aldık" diye konuştu.

Horuz'un konuşmasının ardından yeni yönetime İhsan Aydın, Hasret Aslan, Hasan Basri Sucu, İzzettin Şahin ve Pınar İliş seçildi. Bu 5 yönetim kurulu üyesi ilerleyen günlerde bir araya gelerek kendi içlerinde başkanlarını seçecek. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eğitim-Sen Besni Olağan Genel Kurul Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement