Emetli Ahmethan, Jackie Chan'e Benzerliğiyle Dikkati Çekiyor - Son Dakika
Yerel

Emetli Ahmethan, Jackie Chan'e Benzerliğiyle Dikkati Çekiyor

Emet İlçesinde Yaşayan Ahmethan Bozan (3), Aksiyon Filmlerinin Yıldızı Ünlü Aktör Jackie Chan'e Benzerliğiyle Dikkati Çekiyor.

21.02.2011 18:34

Emet ilçesinde yaşayan Ahmethan Bozan (3), aksiyon filmlerinin yıldızı ünlü aktör Jackie Chan'e benzerliğiyle dikkati çekiyor.

Emet Merkez Anaokulu öğrencisi Bozan, ünlü aktör Jackie Chan'e benzemesinden dolayı öğretmenleri ve okul arkadaşları arasında "Yerli Jackie Chan" olarak tanınıyor.

Ahmethan Bozan'ın ilçede fotoğrafçılık yapan babası Mehmet Bozan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek çocuğu olan Ahmethan'a "O benim ağabeyim" diye hitap ettiğini söyledi.

Oğlunun boş zamanlarından Jackie Chan'in filmlerini izlediğini ifade eden Mehmet Bozan, şöyle konuştu:

"Tek çocuğumuz olan Ahmethan'ın benzerliğini ilçemizde birçok kişi biliyor. Çevremizdeki insanlar onu ünlü aktöre benzetiyor ve fotoğraflarını gördüklerinde

'Jackie Chan'in çocukluk fotoğrafı mı?' diye soruyorlar. Bu beni ve ailemizi bir anlamda mutlu etmektedir. Oğlumun, 'Baba ne olur beni Jackie Chan ağabeyime götür' demesi bizi etkilemiştir. Ünlü aktör Türkiye'ye gelirse oğlumun buluşma ve görüşme isteğini yerine getirmek istiyorum."

-JACKİE CHAN-

Jackie Chan, 7 Nisan 1954'te Hong Konglu çok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.

7 yaşında Çin Opera Araştırma Enstitüsüne başlayan Chan, 17 yaşına kadar bu operaya devam etti ve dövüş sanatları ile akrobasi alanındaki yeteneklerini geliştirme imkanı buldu.

Gençlik yıllarında Cheng Lung adıyla bazı filmlerde rol alan Chan, 20 yaşına gelmeden 25 filmde rol aldı. İşe cambazlıkla başlayan Chan, Bruce Lee'nin varisi olmaya aday gösterildi.

İlk filmlerinde soğuk ve ciddi karakterleri canlandıran aktör, oyunculuğunun dikkatleri çekmesi üzerine bu ciddiyetinden sıyrılıp komedi filmlerinde rol almaya başladı. 1978'de rol aldığı "The Young Master" filminden bu yana hemen hemen bütün filmlerinin yönetmenliğini üstlenen Chan, bu filmlerin çoğunun senaristliğini de kendisi yaptı.

Dublör kullanmamasıyla da beğeni kazanan aktör, 2000 yılında rol aldığı

"Shanghai Noon" filmiyle bir kez daha izleyicilerin karşısına geçti. Filmde, Çin İmparatorunun kaçırılan kızını kurtarması için görevlendirilen imparatorluk muhafızı rolündeydi.

- KÜTAHYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Emetli Ahmethan, Jackie Chan'e Benzerliğiyle Dikkati Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement