Engellilere 'Engelsiz Eğitim' - Son Dakika
Yerel

Engellilere 'Engelsiz Eğitim'

Engellilere \'Engelsiz Eğitim\'

"Engellilere Engelsiz Eğitim" sloganıyla, Esenler’deki engelli bireylere olası bir afet durumunda yapmaları gerekenler için can kurtaran eğitimler veriliyor.

18.11.2016 10:59

"Engellilere Engelsiz Eğitim" sloganıyla, Esenler'deki engelli bireylere olası bir afet durumunda yapmaları gerekenler için can kurtaran eğitimler veriliyor.

Engelli ESKAT (Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi) Projesi kapsamında, Esenler'deki engelli vatandaşların olası bir afet öncesi, sırası ve sonrasında nasıl hareket etmeleri gerektiği, engellilere yönelik acil durum müdahale kapasitesinin artırılması, ailelerde afet bilinci oluşturarak afet risklerinin azaltılması ve gönüllü arama kurtarma ekipleriyle eşgüdümün sağlanması için eğitimler devam ediyor. Marmara Belediyeler Birliği tarafından Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri'nde 'Afet Yönetimi' kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen proje kapsamında ilçede yaşayan engelliler için can kurtaran eğitimler veriliyor.

Engellilere afet bilinci

"Engelli Afet Bilinci Eğitimi" ile engelli bireylerin bulundukları yeri nasıl tahliye ederek toplanma bölgelerine gitmeleri gerektiği uygulamalı olarak da anlatılıyor. "Engellilere Engelsiz Eğitim" sloganıyla ilçedeki 6 rehabilitasyon merkezi ve İBB Esenler Engelliler Merkezi'nde eğitimler veriliyor.

Bu çerçevede Mavi Yıldız ile Şefkatevi Rehabilitasyon Merkezlerinde; engellilere, engelli yakınlarına, fizyoterapistlere ve eğitmenlere eğitimler verildiği diğer engelli bireylere de eğitim desteğinin devam ettiği belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engellilere 'Engelsiz Eğitim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement