Ereğli'de Sosyal Hizmetlere Yeni Yer - Son Dakika
Yerel

Ereğli'de Sosyal Hizmetlere Yeni Yer

Ereğli\'de Sosyal Hizmetlere Yeni Yer

Konya’nın Ereğli ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler Kurumu Şubesine yeni yer tahsis edildi.

04.04.2015 13:04

Konya'nın Ereğli ilçesinde bulunan Sosyal Hizmetler Kurumu Şubesine yeni yer tahsis edildi.

Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ile Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş'in imza attığı protokol kapsamında, Oğuz Ata Tesisleri'ndeki bir birim Sosyal Hizmetler Kurumuna devredildi.

Atılan imzanın fiziki güzelliğinden öte işlevinin önemli olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Özkan Özgüven, yerel yönetim olarak Bakanlığın ilgili birimleri ile yürüttükleri çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. Sosyal devlet ve sosyal belediyecilik anlayışının önemine vurgu yapan Özgüven, devletin sıcak elinin uzatılması, ailelerin bilinçlenmesi, vatandaşa kolay ulaşmak yanında hizmetin daha hızlı ulaşmasının önemli olduğunu kaydetti. Protokolün imzalanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Özgüven, 'hayırlı olsun' temennisinde bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İzzet Güneş ise Konya'dan sonraki ikinci şubelerinin Ereğli'de olduğunu ve bu konuda yürütülen çalışmalar kapsamında yer baktıklarını, Belediye Başkanı Özkan Özgüven'in kendilerine gösterdikleri yerin uygun olduğuna karar verilmesinin ardından gerekli protokolü imzaladıklarını belirtti.

Güneş, şubenin Ereğli'ye açılmasındaki temel amaçlarının vatandaşa yerinde hizmet etmek olduğunu ifade ederek, vatandaşların Konya'ya gitmek zorunda olmayacağını vurguladı. Başkan Özgüven'e teşekkür eden Güneş, "Ereğli'ye hayırlı olsun" dedi.

Ereğli'nin engelliler konusunda çok duyarlı olduğunu kaydeden İlçe Kaymakam Şakir Erden ise, "Yerel Yönetim ve bizler bu konuda elimizden gelen tüm gayreti ortaya koyuyoruz. Bu protokol ile hizmet kalitesi ve çıtası daha da yukarılara taşındı. Başta Başkanımız Özkan Özgüven olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından imzalar atılarak Oğuz Ata Tesislerindeki birim Sosyal Hizmetler Kurumuna devredildi. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ereğli'de Sosyal Hizmetlere Yeni Yer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement