Ertan Taşlı, "Son Gün 29 Temmuz" - Son Dakika
Yerel

Ertan Taşlı, "Son Gün 29 Temmuz"

Ertan Taşlı, "Son Gün 29 Temmuz"

Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, kredi kefalet kooperatiflerinden kredi kullanıp borcunu ödeyemeyen ve faize giren borçların silinip yeniden yapılanması için son günün 29 Temmuz olduğunu söyledi.

01.07.2016 16:05

Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı, kredi kefalet kooperatiflerinden kredi kullanıp borcunu ödeyemeyen ve faize giren borçların silinip yeniden yapılanması için son günün 29 Temmuz olduğunu söyledi.

Düzce Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı kredisini ödeyemeyen esnafların ödeyemediği tarihten bugüne kadar işleyen faizin tamamının silindiğini belirterek "Bayram sürprizi olarak hükümetimizin merkez birliğimizle yaptığı istişare doğrultusunda borcunu ödeyemeyenlerle alakalı ancak sadece kooperatifimiz kredileri ile alakalı yapılan yapılandırmadan bilgi verme zorunluluğu ortaya çıktı. Dün itibariyle de bununla ilgili çalışmaya başladık. Borçlu olup faize giren esnafımız 29 Temmuz'a kadar başvurması gerekiyor. Bu yapılandırmanın gelmesiyle ne tür avantajlar ortaya çıktı. Kredisini ödeyemeyen esnaflarımız ödeyemediği tarihten bugüne kadar işleyen faizin tamamı siliniyor. Bunu 29 Temmuz'a kadar ödediği takdirde, anaparayı ödediği takdirde faiz ödemeyecek. Anaparasını ödeyecek hiç faiz alınmayacak. Burada ciddi avantaj elde etmiş oluyor. Ödemeyene kolaylık sağlamak o esnafın ticari hayata katılmasını sağlamak için yapılan bir çalışma. Düzce'de ilçeleriyle birlikte bu konuda çalışmalar sürüyor. Düzce il genelinde 300'e yakın esnafın faydalanacağını düşünüyorum" dedi.

Taşlı taksit imkanının olduğunu da belirterek "Eğer kişi ana parasını ödemeyecek durumdaysa sadece ana parasını 12 ya da 24 aya taksitlendirme fırsatı oluyor. Bunu seçiyorsa burada bir takım masraf ve faizler üzerine biniyor. Peşin ödersen faizin tamamı silinirken, taksitlendirmede ise belli faizlere maruz kalacak. Yapılan planlamaya göre 12 ayda yıllık yüzde 8, 24 ayda yıllık yüzde 12 fark ödemek zorunda kalacaklar. Örneğin 10 bin lira borcu olan esnaf 12 taksitte öderse 800 lira faiz ödeyecek. 10 bin 800 lirayı 12'ye böleceğiz. 24 ayda ödeyecekse 10 bin liralık borç için 12 bin 400 lira para ödeyecek. Bunu 24'e bölüyoruz. Aylık 516 taksit ödeyecek aylık. Burada ciddi kolaylık sağlandı. Bu kolaylığın sağlanmasında genel başkanımızın hükümetimize teklifi ile oldu. Borcunu ödemeyen esnaflarımızın bundan faydalanmasını istiyoruz. Bu fırsatı borcu olanlar kaçırmasın. Faizin tamamının silindiği ortamda 5 sene önce ödeyemedikleri parayı bugün aynı paraya kapatmaları söz konusu olacak. Son gün 29 Temmuz. Bu tarihe kadar başvuru yapmayanlar fırsatı kaçıracaklar. Bugün paranız yoksa tamamını kapatamıyorsunuz bile bir taksit parasıyla gelip yapılandırmaya dahil olun" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ertan Taşlı, 'Son Gün 29 Temmuz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement