Fındıktaki Zirai Don - Son Dakika
Yerel

Fındıktaki Zirai Don

Fındıktaki Zirai Don

Ünye Ziraat Odası Başkanı Sarıkahraman, bölgede yaşanan zirai donun afet kapsamına alınmasını istediklerini söyledi.

08.04.2014 15:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Ziraat Odası Başkanı Osman Sarıkahraman, "Bu yılki zirai donun Afet Yasası kapsamına alınması için ziraat odaları olarak gerekli çalışmaları yapıp, ilgili mercilere gerekli doneleri sunacağız" dedi.

Sarıkahraman, zirai donun ilçede verdiği zararı tespit için Ünye Ziraat Odası ile İlçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Bu yıl fındık ürününde yaşanan zirai don hasarının 1996 ve 2006 yıllarında bölgede yaşanan zirai donun etkisinden çok daha büyük olduğunu ifade eden Sarıkahraman, "O yıllarda zararın etkisi lokal olmuştu ama bu sefer ürünün ve bahçenin tamamı etkilendi. Bazı bölgelerde arazi yeşil görünüyor fakat meyvesi ölmüş. Bu bölgelerde gelecek sene de sıkıntı olur. Çünkü şu anki sürgünler tamamen yanmış, bu bölge insanlarının seneye de fındığının olmayacağını üzülerek söylüyorum" dedi.

İl, ilçe Ziraat Odaları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri olarak hasar tespit çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Sarıkahraman, şunları kaydetti:

"Biz Ziraat Odası Ünye Şubesi olarak incelemelerde elde ettiğimiz verileri hükümetimize sunacağız. Bu yıl ki zirai don afetinin Afet Yasası kapsamına alınması için Ziraat Odaları olarak gerekli çalışmaları yapıp, ilgili mercilere gerekli doneleri sunacağız. Afet kapsamına alınması için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışacağız. Allah bu üreticinin yardımcısı olsun. Biz önce Allah'a, sonra devletimize ve hükümetine sığınıyoruz."

İlçeye bağlı Saraycık Mahallesi sakinlerinden Mustafa Uysal da "Fındıklarımızın tamamı yandı. Bu dallar seneye de kendini toparlayamayacak, kuruyan dallar olacak. Burada zararımız yüzde 100, hepimiz mağdur olduk. Hükümetimizden yardım talebinde bulunuyoruz. İnşallah onlar da üreticiye sahip çıkarlar, bizleri boş çevirmezler" dedi. - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fındıktaki Zirai Don - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement