Gediz'de Okul-aile Dayanışması - Son Dakika
Yerel

Gediz'de Okul-aile Dayanışması

Gediz\'de Okul-aile Dayanışması

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin okul başarısını artırmak amacıyla veliler için eğitim seminerleri düzenliyor.

05.03.2015 11:46

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğrencilerin okul başarısını artırmak amacıyla veliler için eğitim seminerleri düzenliyor.

Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın, okul başarısının ön koşulunun okul aile dayanışması olduğunu söyledi.

İlk olarak Fırdan, Gölcük, Yenikent ve Üzümlü ortaokullarında başlatılan veli eğitim seminerlerinin büyük ilgi gördüğünü belirten Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aydın şu şekilde konuştu: "Öğrenme-öğretme sürecine ilişkin olarak okul başarısını artıran faktörler üzerinde yapılan araştırmalar, okul başarısı üzerinde okul-aile dayanışmasının önemli bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir. Aile içi uyumun, ailenin destekleyici yaklaşımının ve ailenin okul etkinliklerine katılmasındaki çeşitliliğin, okul başarısı üzerinde önemli etkileri vardır. Çocuğun ilköğretime başlamasıyla birlikte, öğrencinin okul başarısı üzerinde rol oynayan çevresel etkiler toplumun daha geniş bir kesimine doğru genişler. Fakat aile etkisi bütünüyle ortadan kalkmaz. Günün 24 saati içerisinde okul saatlerinin miktarı göz önüne alınırsa, çocuk yaşamının ¾'nün bu dönemde de aile içerisinde geçirildiği gerçeği ortaya çıkar. Bu durum, okul yıllarında da çocuk-aile etkileşiminin önemini göstermektedir. Anne-babanın çocuk üzerindeki etki alanı çok geniştir. Bir bakıma, anne babalar hem çocuklarına tüm gereksinimlerinin yerine getirilmesinde en yakınında olan kişiler, hem de ilk öğretmenleridirler. Eğitsel kimliğin belirlenmesinde anne-baba rolünün önemi daha da iyi anlaşılmış olur. Bu anlayışla Gediz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğrenci başarısında ailenin etkisi ve ortak sınavlara hazırlanma sürecinde motivasyon, olumlu aile yaklaşımları, sınav kaygısı konularında başlatmış olduğumuz proje ile velilerimize ulaşmaya devam ediyoruz.Fırdan, Gölcük, Yenikent ve Üzümlü ortaokullarında gerçekleştirdiğimiz seminerlerimize büyük ilgi olduğunu görmekteyiz. Eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalarımız devam edecek." (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz'de Okul-aile Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement