Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi arasında hukuk konusunda kariyer yapmak isteyen öğrencilere dönük işbirliği protokolü imzalandı.

16.04.2015 14:27

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi arasında hukuk konusunda kariyer yapmak isteyen öğrencilere dönük  işbirliği protokolü imzalandı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Okul Tabanlı Değerlendirme, Akredite ve Kalite Sistemi (ODAK) Projesi kapsamında imzalanan protokolle, Cumhuriyet başsavcısı, başsavcı vekilleri ve Cumhuriyet savcıları öğrenciler ile biraraya gelerek, kariyer günleri ve ilk ders uygulamaları üzerinden söyleşiler yapacak.  Cumhuriyet Başsavcılığı ev sahipliğinde hukukun işleyişini yerinde görmek amacıyla adliye gezisi, uygulamalı duruşma etkinlikleri düzenlenecek. Her iki kurumdan birer temsilcinin katılımıyla yürütme kurulu oluşturularak öğrencilere rehberlik edilecek.

Cezaevi Savcılığı işbirliği ile haklarında adli makamlarca kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma yükümlülüğü verilen kişiler tarafından, okulun kapalı olduğu zamanlarda fiziki altyapısının iyileştirilmesi ve bakım, onarım işlemlerinin yapılması sağlanacak.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Bahtiyar Vahabzade Sosyal Bilimler Lisesi Toplantı Salonu'ndaki törende, protokolün hem hukuk camiasına hem de öğrencilere büyük katkısının olacağına inandığını ifade etti.

Adliye kapılarının sonuna kadar öğrencilere açık olduğunu belirten Yeldan, şunları kaydetti:

"Protokolle Başsavcı vekillerimiz, savcılarımız öğrenciler ile bir araya gelerek tecrübelerini paylaşacak, mesleki deneyimlerini aktararak yol gösterecek. Bu sayede geleceğin hukukçu adayları olan sosyal bilimler lisesi öğrencileri, hukukun işleyişini, savcılarımızın çalışmalarını yerinde görecek. Protokolle birlikte yapacağımız etkinlik ve çalışmaların, öğrencilerin meslek edinmeleri ve tercihlerinde yararlı olacağını düşünüyorum."

Okul Müdürü Hüseyin Avni Güllü de okuldan mezun olan öğrencilerin genel olarak hukukçu olmayı tercih ettiğini belirtti.

Öğrencilerin geleceğin hakim, savcı ve avukatları olacakları için protokolün okullarının statüsü gereği önem taşıdığını kaydeden Güllü, "Öğrencilerimizin meslek tercihlerinde, hakim ve Cumhuriyet savcılarını bizzat yerinde görerek çalışma koşullarına tanık olmaları, okulumuzun işlevselliğini ve verimliğini arttıracaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Geleceğin Hukukçuları İçin İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement