"Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri" Adlı Kitap Görücüye Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

"Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri" Adlı Kitap Görücüye Çıkıyor

Sahan Restoranlar Zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan tarafından kaleme alınan "Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri" adlı kitap görücüye çıkıyor.

15.11.2011 10:00

Sahan Restoranlar Zinciri sahibi Tahir Tekin Öztan tarafından kaleme alınan "Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri" adlı kitap görücüye çıkıyor.

Araştırma ve yazım çalışmaları 5 yıl süren, 420 ev kadınının 420 yemek tarifenin yer aldığı "Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri" kitabının lansmanın 19 Kasım 2011 günü Gaziantep Sahan Şirehan'da yapılacağı belirtildi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in de yemek tarifiyle destek verdiği kitabın yazarı Tahir Tekin Öztan, yaptığı açıklamada, kitabın yazılmasında büyük özveriler gösterildiğine dikkat çekerek, hayalindeki eserin yayınlanmış olmasının kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Doğan Yayıncılık tarafından basımı gerçekleştirilen kitabın lansmanına çok sayıda davetlinin katılacağını söyleyen Öztan, şöyle konuştu:

"Gaziantep sevdamızla çıktığımız yolda bizlere destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ortada bir başarı varsa bu Gazianteplilerin özellikle Gaziantepli kadınlarımızın başarısıdır. Efsaneleşen Gaziantep mutfağının gerçek kahramanları annelerimizdir. Kendilerine teşekkür ediyorum. Kitabımızın Gazianteplilere ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Kitabımıza destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve İl Kültür Müdürü Salih Efiloğlu'na da teşekkür etmek istiyorum. Kitabın yabancı dillere çevrim işlemlerine başlanmış olup önümüzdeki günlerde yabancı dillerde de yayınlanması sağlanacaktır."

- GAZİANTEP

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Gelenekten Geleceğe Gaziantep Yemekleri' Adlı Kitap Görücüye Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement