Göreme'de Yemek Festivali Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Göreme'de Yemek Festivali Düzenlenecek

Göreme\'de Yemek Festivali Düzenlenecek

Bu yıl 13'ncüsü düzenlenecek Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali 10 11 Ekim tarihinde düzenlenecek.

29.09.2014 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu yıl 13'ncüsü düzenlenecek Kapadokya Geleneksel Yemek Festivali 10-11 Ekim tarihinde düzenlenecek.

Göreme Belediyesinin organize ettiği festival, Nevşehir Üniversitesi, Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu ve Kapadokya Aşçılar Derneği'nin işbirliğinde düzenlenecek.

Önceki yıllarda olduğu gibi festivalde katılımcılara yemek sınırlaması getirilmeyen yarışmalarda bu yıl, çorba, ana yemek ve tatlı olarak adlandırılan üst başlıklarda yarışmacılar istedikleri alanda istedikleri yemeği yapabilecek.

Bu yıl iki güne çıkarılan festivalde öğrenciler, ev hanımları, profesyonel aşçılar ayrı ayrı yarışacak.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, etkinliğin çok özverili çalışmalarla hazırlandığını, festivalin artık uluslararası hale geldiğini söyledi.

Cingil, "Festivalimizi her geçen yıl daha da gelişerek güçleniyor. Yemek işinin hem ustaları hem de hocaları bu işin içinde artık. Yemek festivalinin artık Göreme'ye mal olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Kapadokya Geleneksel Yemek Festivalinin Türk Patent Enstitüsü'nden isim tescilini zaten geçen yıl almıştık. Bu çalışmalarda görev alan tüm arkadaşlarımı da ayrıca tebrik ediyorum. Onların özverili çalışmaları sayesinde daha fazla yol aldık" dedi.

Festival kapsamında 11 Ekim Cumartesi günü çeşitli gösteriler de yapılacak.

Festival, Kırşehir- Kaman davul zurna ekibi ile sevilen sanatçı Uğur Işılak'ın vereceği konserle sona erecek. - Nevşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Göreme'de Yemek Festivali Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement