Habur Sınır Kapısı'nda Kontak Kapatma Eylemi - Son Dakika
Yerel

Habur Sınır Kapısı'nda Kontak Kapatma Eylemi

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçiş yapan sürücüler, yük taşıma bedeli almadıkları gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı.

11.03.2013 17:35

Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Kuzey Irak'a geçiş yapan sürücüler, yük taşıma bedeli almadıkları gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı.

Yük taşıyan kamyon sürücüleri, taşıma hizmeti karşılığında ödenen bedeli almadıklarını öne sürerek, Şırnak İl Özel İdaresi'ne ait TIR Parkı'nda anahtarlarını yere atarak, kontak kapama eylemi yaptı. Sürücüler, sorunları çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

Şoförler ayrıca, Irak'tan getirdikleri akaryakıta fazla vergi ödediklerini iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

Yunus Konur, şoför esnafının sahipsiz oluğunu ifade ederek, "Tek geçim kaynağımız bu kapı olduğu için gerekirse bir ay da olsa burada bekleriz. Ton başı beş dolar istiyoruz. Beş dolar artırılmazsa burada sonuna kadar hakkımızı arayacağız" dedi.

Mehmet İslam da her bir aracın muayenesi, sigortası ve taşıt pulu senedi için 4 bin lira ödediklerini belirterek, "Bunları karşılamak için beş dolar istiyoruz. Gümrük cezası indirimi yapsınlar. Ayrıca diğer sınır kapıları gibi biz de Habur Sınır Kapısı'nda yetkililerden resmi bir şekilde akaryakıt alalım. Hem bu şekilde vergilerimizde kendi ülkemize kalır" diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Demirhan/ Meral Özdemir

Yayıncı: Necdet Doğruyol - ŞIRNAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Habur Sınır Kapısı'nda Kontak Kapatma Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement