Hatay'da Bereket Ormanına 10 Bin Fidan - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Bereket Ormanına 10 Bin Fidan

Hatay\'da Bereket Ormanına 10 Bin Fidan

Hatay’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na 10 bin fidan dikildi.

26.03.2015 14:03

Hatay'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca Gönül Elçileri Projesi kapsamında oluşturulan "Bereket Ormanı"na 10 bin fidan dikildi.

Antakya'nın Gülderen Mahallesi'nde düzenlenen törene Hatay Valisi Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, AK Parti İl Başkanı Ahmet Atıç, daire müdürleri ve eşleri ile gaziler, huzurevi sakinleri, ana okulu öğrencileri, Hatay Polis MYO öğrencileri, vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Gülderen İlkokulu öğrencileri şiir okudu. Okunan şiirlerin ardından kürsüye çıkan Vali Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, 2012'den bu yana Gönül Elçileri'nin bir çok projeye öncülük ettiğini söyledi.

Gönül Elçileri olarak Bereket Ormanlarını oluşturmak için yine bir araya geldiklerini belirten Topaca, "Modern hayatla birlikte gittikçe artan şehirleşme oranı nüfus artışı, plansız ve çarpık kentleşme gibi bir çok nedenden dolayı şehir merkezlerindeki yeşil alanları kaybetmiş bulunmaktayız" dedi.

"ORMANLAR EN BÜYÜK MİRASIMIZ OLACAK"

Eskiye oranla bugün yeşili millet olarak daha çok önemsediklerini vurgulayan Topaca konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu hassasiyetimize rağmen kent merkezlerindeki yeşili tekrar canlandırmak mümkün olmamaktadır. Ama en azından şehirlerimizin çevresini ağaçlandırabiliriz. Tabiatın doğal dengesini korumak adına, orman canlılarının yaşam alanlarının korunması adına yapılan ağaçlandırma çalışmaları sonucu oluşan orman alanları gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasımızdır."

YANAN BÖLGELERE 946 BİN 800 FİDAN DİKİLDİ

2012 yılı Ağustos ayınca çıkan orman yangınlarında Karlısu, Gülderen, Oğlakören, Dikmece, Üçgedik ve Alahan Mahallelerinin üst kısmında bulanan alanda toplam 2 bin 295 hektarlık ormanlık alanın yok olduğunu hatırlatan Topaca, "Hatay'ımızın ciğerlerinin yandığı bu yangın tüm hemşehrilerimizi derinden üzdü. Bu yüzden o tarihten itibaren çeşitli vesilelerle bir çok kurum ve kuruluş farklı projeler ile fidan dikme çalışmaları yapmıştır. Antakya Orman Müdürlüğü'de yanan bu alanlarda ağaçlandırma çalışmaları yapmış ve 17 bin kilogram kızıl çam tohumu ekilmiş, bunun yananda 876 bin 800 adet kızılçam fidanı, 15 bin adet harnup fidanı, 10 bin adet Ceviz fidanı, 5 bin adet badem fidanı ve 40 bin adet fıstık çamı fidanı olmak üzere toplam 70 bin adet gelir getirici tür ağaçlandırması ile yine toplam 946 bin 800 adet fidan dikildi" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Gülderen Mahallesinde bulunan Amanos Dağlarının eteklerindeki 20 hektarlık alana 10 bin defne ve fıstık çamı fidanı dikildi. Vali Ercan Topaca'nın eşi Sevim Topaca, diktiği fidanı can suyunu döktü. Tören misafirlere verilen ikramla son buldu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay'da Bereket Ormanına 10 Bin Fidan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement