Hizan "Marka Şehir" Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Hizan "Marka Şehir" Olma Yolunda İlerliyor

Hizan "Marka Şehir" Olma Yolunda İlerliyor

Bitlis'in Hizan ilçesi, yetiştirdiği önemli şahsiyetler ve doğa güzellikleriyle turizme açılarak "marka şehir" olma yolunda ilerliyor.

04.07.2014 16:41

Bitlis'in Hizan ilçesi, yetiştirdiği önemli şahsiyetler ve doğa güzellikleriyle turizme açılarak "marka şehir" olma yolunda ilerliyor.

İnanç turizmde büyük bir potansiyele sahip olan Hizan, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında İslam alemine kazandırdığı önemli şahsiyetler ile adından sıklıkla söz ettiriyor.

Çözüm sürecinin son dönemdeki olumlu havasıyla bölgede sağlanan barış ve huzurun ardından ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek isteyen doğa severler ve fotoğrafçılar Hizan ilçesine akın ediyor.

Son olarak "marka şehir" olma yolunda yapılan çalışmalar sonucu Ankara'dan ilçeye gelen doğa fotoğrafçıları, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı.

İlçe Kaymakamı Sedat İnci, gazetecilere yaptığı açıklamada, başta Bediüzzaman Said Nursi ve Gavs-i Hizani olmak üzere, çok sayıda din aliminin yetiştiği ve doğal güzellikleriyle adından sıkça söz ettiren Hizan ilçesinin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu söyledi.

"Marka şehir" olma yolunda yapılan çalışmalar sonucu Ankara'dan gelen doğa fotoğrafçılarının ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladığını anımsatan İnci, şöyle konuştu:

"Her yıl binlerce turistin ziyaret ettiği ilçemizin geniş kitlelere daha iyi tanıtılabilmesi amacıyla turizm değerlerini fotoğrafladık. Kaymakamlığımızca yürüttüğümüz çalışmalar, Marka Kent Uzmanı Yrd. Doç. Dr Metin Çelik ve ekibinin koordinatörlüğünde yapıldı. İlçenin turizm değerleri Türkiye'nin önde gelen doğa fotoğrafçıları tarafından fotoğraflandı. İlçemiz, 17. yüzyıldan, 21. yüzyılın başlarına kadar çok sayıda medresenin bulunduğu ve bu özellikleri nedeniyle her yıl Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından binlerce ziyaretçiyi ağırlayan bir yer. Ziyaretçiler, başta Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu köy olan Nurs, Gavs-i Hizani türbesinin bulunduğu Gayda köyü, Tağ Medresesi, Kayalar köyündeki Şeyh Muhammed'in Türbesi olmak üzere çok sayıda türbe, cami, medrese ve kiliseyi görmeye geliyor."

İlçede dikkat çeken bir diğer özelliğin ise doğası olduğunu ifade eden İnci, ilçenin her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü belirtti.

İnci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İlçemiz karasal iklimin hakim olduğu bir bölgede olmasına rağmen, mikro klima iklim özelliği sayesinde endemik bitki çeşitliliğini barındırıyor. Başta ceviz, fındık, dut, nar, üzüm, erik ve elma olmak üzere çok sayıda meyve de ilçemizde yetişiyor. İlçemiz, dağları, verimli ovaları, tatlı su kaynakları, dereleri, akarsuları ve gölleri ile adeta ziyaretçileri büyülüyor. Türkiye ortalamasının üstünde çiçek çeşidinin bulunduğu ilçemizde arıcılık oldukça yaygın. Ülkemizde en kaliteli ballarından biri olan karakovan balı da burada üretiliyor. Karakovan balının en önemli özelliği hiçbir şekilde dışarıdan kovana insan elinin değmemesi. Tamamen doğal ortamda üretilen bu balın, peteği ile mumu da arı tarafından yapılıyor." - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hizan 'Marka Şehir' Olma Yolunda İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement