Iğdır'da Kansere Gülümse Derneğinin Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Iğdır'da Kansere Gülümse Derneğinin Toplantısı

Iğdır\'da Kansere Gülümse Derneğinin Toplantısı

Iğdır’da Kansere Gülümse Derneği tarafından tanışma toplantısı yapıldı.

21.02.2015 15:29

Iğdır'da Kansere Gülümse Derneği tarafından tanışma toplantısı yapıldı.

Geçtiğimiz yıl Ankara'da Selahattin Kaplan tarafından kurulan Kansere Gülümse Derneği tanışma toplantısı Iğdır İl Temsilcisi Eğitimci-Yazar Fatma Çetin Kabadayı'nın başkanlığında yapıldı. Toplantıda, Kansere Gülümse Derneğinin kuruluşu, amaçları, projelerini broşürler ilgili bilgi veren, Çetin Kabadayı, herkesin kanser riski taşıdığını, bunun bilincinde olarak hareket etmeli, sağlıklı ve dengeli beslenmesi gerektiğini belirtti. Kanserden korunmak için spor yapılması, genetiği değiştirilmiş sebze ve meyvelerden, vücuda zararlı kimyasal maddelerden mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğine dikkat çeken Kabadayı, "Kanser hastalarına moral vererek bu hastalığın erken teşhis ve tedavi ile iyileştirilebileceğini, moralin çok önemli olduğunu unutmamalıyız" dedi.

Toplantıya katılanlar arasında bulunan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Aday Adayı Rahim Azeroğlu, Kansere Gülümse Derneği'nin Iğdır ili içinde çok faydalı olacağına inandıklarını, bu tür toplantılarının sık sık yapılması gerektiğini dile getirdi.

Ermenistan'da bulunan Metsamor Nükleer Santrali'nin Iğdır için tehlike olduğunu savunan Azeroğlu, Türkiye sınırına 16 kilometre mesafede bulunan 40 yaşını doldurmuş Metsamor Nükleer Santrali'nin tereddütsüz kapatılması gerektiğini belirtti. Azeroğlu, "Şu anda aday adayı olduğum partimin halkımızın vereceği oylarla Iğdır Milletvekili seçilirsem, Metsamor Nükleer Santrali'nin acilen kapatılması için elimden geleni yapacağım. Çünkü bu eski teknoloji olan santralden sızan gazlardan halkımız zarar görüyor. Bu da kanser riskinin artmasına neden oluyor" dedi.

Toplantı yapılan konuşmalarının ardından yemek, şiir ve konuyla ilgili sohbetle devam etti. - IĞDIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Iğdır'da Kansere Gülümse Derneğinin Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement