Iğdır'daki KCK Operasyonu - Son Dakika
Yerel

Iğdır'daki KCK Operasyonu

Iğdır'da KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkan Vekili Ahmet Adıyaman'ının da aralarında bulunduğu 3 kişi tutuklandı.

30.11.2012 11:07  Güncelleme: 11:10

Iğdır'da terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Belediye Başkan Vekili Ahmet Adıyaman'ının da aralarında bulunduğu 3 kişi daha tutuklandı.

Iğdır, Muş, Batman, Tunceli, Van merkezli düzenlenen operasyon kapsamında Erzurum Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne sevk edilen 8 zanlıdan Cengiz K, Cahit A. ve Abdülhalit K, Cumhuriyet savcısının sorgulamasının ardından adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 5 zanlıdan aralarında Iğdır Belediye Başkan Vekili Ahmet Adıyaman, Ferzende Abay ve Raşit Aras tutuklandı. Diğer zanlılar Abdülkadir Ö, ve Cengiz S. ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin terör örgütünün üst yapılanması KCK'ya yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında 26 Kasım'da düzenlenen operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı. Dün mahkemeye çıkarılan aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Elif Dağgöl, Doğan Aydın ile Orhan Artuç'un bulunduğu 3 kişi daha tutuklanmış, diğer 5 zanlı ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.

Muhabir: Hasan Özkal

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Iğdır'daki KCK Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement