Kağızman'da Gıda Denetimleri - Son Dakika
Yerel

Kağızman'da Gıda Denetimleri

Kağızman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, ilçede gıda üretim ve satışı yapılan işletmelerde denetimlerin aralıksız olarak yapıldığı bildirildi.

01.12.2015 15:21

Kağızman İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı ekiplerce, ilçede gıda üretim ve satışı yapılan işletmelerde denetimlerin aralıksız olarak yapıldığı bildirildi.

Kağızman  Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bekir Çapan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında, gıda üretimi ve gıda ile temas eden işletmelerde rutin denetimlerinin devam ettiğini belirtti.

Bu kapsamda ilçedeki işletmelerde denetimler yapıldığını belirten Çapan, şunları kaydetti:

"Denetimlerimiz öncelikle işletme çalışanların hijyenik gıda üretimi noktasında eğitimi, eksiklilerin tespiti ve bu eksikliklerin tamamlamasına yönelik çalışmaları kapsamaktadır. Özellikle ilçemizde hizmet veren lokantalar, fırınlar, pastaneler ve kasaplara öncelik tanıyıp denetimler yapmaktayız. Bu denetimlerdeki amacımız gıda iş yerlerini ve burada çalışan kişileri gözetleyerek, eksiklik ve aksaklıkları saptamaktır. Bu eksiklik ve aksaklıkları gidermek amacıyla gıda iş yerlerinin sahip ve çalışanlarını eğitiyoruz. Onlara yol göstermek suretiyle sektörü ıslah ederek gıda sektöründe verilen hizmetlerin başarılı, verimli olmasını ve halk sağlığına zarar vermemesini sağlamaya çalışmaktayız."

Çapan, rutin denetimlerin yanı sıra "Alo 174 Gıda Şikayet Hattına" ihbarların da değerlendirilerek, ilgili işletmelerde denetimler yapıldığını belirterek, vatandaşlardan gıda konusunda gördükleri aksaklıkları bu hatta bildirmelerini istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kağızman'da Gıda Denetimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement