Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa

Pazarcık Müftüsü Mehmet Çınar, 'Mübarek geceler kendimize gelme, özümüze dönme, kalp gözümüzü açmak için en güzel vesilelerdir" dedi."

04.07.2012 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pazarcık Müftüsü Mehmet Çınar, 'Mübarek geceler kendimize gelme, özümüze dönme, kalp gözümüzü açmak için en güzel vesilelerdir" dedi.

Çınar, Berat Kandili nedeniyle yaptığı açıklamada, mübarek gecenin manevi ikliminde, Yüce Allah'tan af dileyerek O'nun rızasını kazanmanın bütün müminlerin temel gayesi olması gerektiğini ifade etti.

Berat Kandili'nin her türlü kötülük, şer, haksızlık ve adaletsizlikten uzaklaşmayı öğrettiğini anlatan Çınar, şunları kaydetti:

"Allah katında beratımıza vesile olduğu gibi, O'nun bağışlayıcılığına sığınmayı da öğretir. Mübarek geceler tüm insanlara karşı bağışlayıcı olmayı öğretir. Mübarek geceler, kendimize gelme, özümüze dönme, kalp gözümüzü açma için en güzel vesilelerdir."

-Belediye Başkanı Hurç-

Göksun Belediye Başkanı Ramazan Hurç, şehirlerin kalkınmasında eğitimin büyük önemi olduğunu bildirdi.

Hurç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) tarafından Göksun'da yapımı sürdürülen 300 kapasiteli yurt binası inşaatına yaptığı ziyarette, meslek yüksek okulunun ilçe ekonomisine katkısı olduğunu belirtti.

Hurç, Göksun'un eğitim şehri olmasını hedeflediklerini ve bunun için gerekli çalışmaları gayretle sürdürdüklerini söyledi.

Bir bölgenin kalkınmasının sadece fiziki çalışmalarla yeterli olamayacağını anlatan Hurç, "Şehirlerin kalkınmasında eğitimin önemi büyük. Dolayısıyla eğitim anlamında yapılacak veya yapılması düşünülen projelerin destekçisi olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Hurç, yüksek okulda öğrenim gören öğrencilerin barınma sorunun çözülmesi için yapılan çalışmanın bir an önce tamamlamasını beklediklerini kaydetti.

Muhabir: Nurettin Dal/Resul Tokluca/Ahmet Caner Baysal

Yayıncı: Mehmet Öztaş - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kahramanmaraş'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement