Kamu Hastaneleri Birliğinden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Kamu Hastaneleri Birliğinden Bilgilendirme Toplantısı

Kamu Hastaneleri Birliğinden Bilgilendirme Toplantısı

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özdemir: "2012 yılında Malatya'daki hastanelerimizin toplam borcu 14 milyon lirayken, şu anda borcumuz 4,7 milyon liraya indirilmiş oldu"

21.06.2014 13:58

Malatya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Bir otelde tertip edilen toplantıda konuşan Genel Sekreter Şükrü Özdemir, 2011 yılında çıkarılan kanun hükmünde kararnameyle kurulduklarını anımsatarak, şu anda Malatya, Doğanşehir, Darende, Yeşilyurt, Akçadağ, Arapgir, Hekimhan ve Pütürge Devlet Hastaneleriyle Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde hizmet verdiklerini söyledi.

Beydağı yerleşkesiyle Fırat ve Battalgazi Semt Polikliniklerinin de Malatya Devlet Hastanesine bağlı olduğunu belirten Özdemir, ayrıca Göztepe Toplum Sağlığı Merkezinde terapi tedavisi uygulandığını, buradan 26 kişinin yararlandığını kaydetti.

Hastanelerin borcuna dikkati çeken Özdemir, "2012 yılında Malatya'daki hastanelerimizin toplam borcu 14 milyon lirayken, şu anda borcumuz 4,7 milyon liraya indirilmiş oldu. Bize emanet edilen her kuruşun hesabını verebilme gayreti içerisindeyiz" dedi.

Acil hastaların yüzde 65'inin Malatya Devlet Hastanesine geldiğini belirten Özdemir, acil serviste akşamları yaşanan yoğunluktan dolayı doktor sayısını 5'ten 12'ye çıkardıklarını kaydetti.

Eski Devlet Hastanesi yerleşkesindeki taş binayı TOKİ'den aldıklarını ve Fırat Semt Poliklinği olarak düzenlediklerini dile getiren Özdemir, burada 30 uzman doktorun görev yapacağını belirtti. Özdemir, bu poliklinikte akşam da belli bir saate kadar hizmet verileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği İdari İşler Başkanı Harun Kurt ile uzmanlar Ali Topal, Özkan Laz, Ahmet Akgün ve Nihat Butakin katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kamu Hastaneleri Birliğinden Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement