Kartepe'de Yamaç Paraşütü Hazırlıkları - Son Dakika
Yerel

Kartepe'de Yamaç Paraşütü Hazırlıkları

Kartepe'de bu yaz yamaç paraşütü yapılabilmesi için gerekli yasal izinlerin alındığı bildirildi.

04.05.2012 16:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kartepe'de bu yaz yamaç paraşütü yapılabilmesi için gerekli yasal izinlerin alındığı bildirildi.

Kartepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, ilçenin, her türlü doğa sporunun yapılabilmesine imkan sağlayan doğa yapısına sahip olduğu belirtilerek, ilçede artık yamaç paraşütünün de yapılabileceği aktarıldı.

Yamaç paraşütü için belirlenen alanın Marmara Bölgesi'nde "en iyi atlama yeri" olarak gösterildiğine işaret edilen açıklama, şöyle devam etti:

"Kartepe Yamaç Paraşüt Alanı için yasal izinleri alan Kartepe Belediyesi, ilçenin tanıtımına katkı verecek bu yeni spor aktivitesi için bu yaz start verme hedefinde. Kış sporları, kablolu su kayağı, traking, motokros ve otomobil sporlarının farklı branşlarına ve pek çok spor aktivitesine ev sahipliği yapan ilçede spora yapılan yatırımlar ve yeni kazanımlar durmaksızın devam ediyor. Kartepe'de dört mevsim spor sloganından hareketle farklı spor aktivitesi olan yamaç paraşütünün yapılması için Kartepe Belediyesi alt yapı çalışmalarını da tamamlanmak üzere"

Açıklamada, yamaç paraşütü için Kartepe'de çalışmalar yapıldığı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

"İlçenin zirvesinde bin 200 metre rakımda iki uygun atlama noktası tespit edilerek, belediye ekiplerince rampa alanının tasfiyesi ve toprak dolgusu yapıldı. İleri düzeyde yamaç paraşütü yapan sporculara yönelik hazırlanan rampa çalışmalarında Kartepe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı ekipler de sporculara daha keyifli bir kalkış alanı sağlamak için rampanın çevresindeki ağaçları keserek, rampa alanını genişletip önünü açtılar"

Açıklamada, Türk Hava Kurumu ile işbirliğinde bulunularak, alanın tanıtımı için yaz ayında bir organizasyon planlandığı belirtildi.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kartepe'de Yamaç Paraşütü Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement