Yığılca'da Kaymakamdan Sigarayı Bıraktırma Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Yığılca'da Kaymakamdan Sigarayı Bıraktırma Seferberliği

Yığılca\'da Kaymakamdan Sigarayı Bıraktırma Seferberliği

Düzce Yığılca'da Sigarayı Bıraktırma Projesini hayata geçiren Kaymakam Özcan, uzmanlar eşliğinde tiryakilerle ikna toplantıları gerçekleştiriyor.

28.06.2014 16:20  Güncelleme: 16:39

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan, "Sigarayı Bıraktırma Projesi" kapsamında uzmanlar eşliğinde bağımlılarla ikna toplantıları yapıyor.

Özcan, AA muhabirine tiryakilerle yaptıkları görüşmelerin ardından bir ay önce başladıkları çalışmaların güzel neticeler verdiğini söyledi.

Çalışmayı Düzce Üniversitesi (DÜ) işbirliğiyle yürüttüklerini belirten Özcan, "DÜ Göğüs Hastalıkları Ana Bilimdalı Başkanı Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Leyla Aydın Yılmaz, Halk Sağlığı Başkanı Doç. Dr. Davut Baltacı ve Hemşire Hamide Erol eşliğinde birebir görüşmelerle ilaç, nikotin bandı ve sakızı desteğiyle vatandaşlarımıza sigara bırakma konusunda yardımcı olunuyor" diye konuştu.

"Kendi isteğiyle bırakmak isteyenlerin yüzde 1'i başarılı olabilirken, destek alanlarda bu oran yüzde 40'lara çıkabiliyor" diyen Özcan, "Bu sebepten sigarayı bırakmak isteyenlere destek olmak ve bu illetten kurtulmalarını istiyoruz. Prof. Dr. Annakkaya ve ekibi tarafından her hafta perşembe günleri sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarla görüşülüyor. Bu vatandaşlarımız sürekli takip ediliyor ve kesin neticeye ulaşmaya çalışıyoruz. Bu kampanyayı Yığılca'daki görev sürem boyunca devam ettirmek istiyorum" şeklinde konuştu. - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yığılca'da Kaymakamdan Sigarayı Bıraktırma Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement