Kayseri'de Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Kayseri'de Kültür Sanat

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinliklerinin 2013'de de devam edeceği bildirildi.

10.01.2013 11:08

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nce gerçekleştirilen kültür ve sanat etkinliklerinin 2013'de de devam edeceği bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından konserden söyleşiye, tiyatro oyunlarından sergilere kadar gerçekleştirilecek pek çok etkinlik, 2013 yılında da sürecek.

Yeni yılda yapılacak etkinlikler hem büyükler hem çocuklara hitap edecek.

Büyükşehir Belediye Konservatuarı Tiyatro Bölümü öğrencileri tarafından sahnelenecek çocuklar için 'Masal Dünyasına Yolculuk' isimli çocuk oyunu sergilenirken, yetişkin tiyatroseverler için de 'Merdiven' adlı oyun izleyicilerle buluşacak.

Öte yandan bu yılda yine usta tiyatrocular, Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak tiyatro coşkusuna ortak olacak ve gençlerle söyleşide bir araya gelecek.

Metin Serezli, Ulvi Alacakaptan, Zihni Göktay, Salih Kalyon, Ufuk Özkan, Tekin Akmansoy, Emin Olcay, Semih Sergen ve İnan Ulaş Torun gibi isimleri tiyatroseverlerle buluşturulan belediye bu yıl da ünlü oyuncuları konuk edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin önderliğinde düzenlediği etkinlikler içerisinde tiyatroya ayrı bir önem verdiklerini belirtti.

Kültür ve sanat etkinliklerinin kente renk katacağını ifade eden Durukan, şunları kaydetti:

"Ocak ayından başlayarak yaz ayları hariç her Cuma büyüklere, Pazar günleri ise çocuklara yönelik tiyatro oyunları sahneye koyuyoruz. Mayıs ayı içerisinde ise gençleri sanat platformunda buluşturmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak için Türkiye'nin uluslararası nitelikteki ilk liselerarası tiyatro festivalini gerçekleştiriyoruz. Bu çerçevede yalnızca tiyatro etkinliğimizde yaklaşık 50 bin kişi ile bir araya geliyoruz. 2013 tiyatro sezonumuzda yine birbirinden farklı oyunlar için perdemizi açıyoruz."

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: İsmail İçer - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayseri'de Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement