Kepez Camisine Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Kepez Camisine Kavuşuyor

Kepez Belediyesi'nce yaptırılan ve 7 gün 24 saat canlı Kur'an-ı Kerim'in okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin yapımı sürüyor.

15.09.2015 17:33

Kepez Belediyesi'nce yaptırılan ve 7 gün 24 saat canlı Kur'an-ı Kerim'in okunacağı Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin yapımı sürüyor.

Kepez Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada geçen mayıs ayında temeli atılan caminin karkas inşaatının yüzde 60'ının tamamlandığı bildirildi. Yeni Mahalle'ye kazandırılan caminin, 2016 Ramazan ayında ibadete açılması planlanıyor.

Caminin mimari projesiyle ve en ince ayrıntısıyla yakından ilgilenen Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, Çelebi Sultan Mehmed Camii'nin hizmete girdiğinde mimarisiyle 7 gün 24 saat Kur'an-ı Kerim okunması özelliğiyle Antalya'nın en prestijli camisi olacağını belirtti.

Mimarisiyle İstanbul Fatih'teki tarihi Atik Ali Paşa Camii'ne benzeyen Çelebi Sultan Mehmed Camii, Yeni Mahalle'de Seyhan ve Ceyhan caddelerinin kesiştiği noktadaki 2 bin 742 metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Yaklaşık maliyeti 5 milyon lira olan ve ihale yöntemiyle inşa edilen caminin çevresinde yeşil alan düzenlemesi de yapılacak. Böylece cami alanı, 7 bin 300 metrekareye çıkmış olacak. Türk İslam medeniyetindeki cami anlayışına uygun şekilde tasarlanan camide, düz taban girişi sayesinde yaşlılar ve ortopedik engelliler ibadetlerini rahat bir şekilde yapabilecekler.

Camide, kadınlar için de mahremiyetin muhafaza edileceği, abdesthane ve ibadet yerleri de bulunacak. Caminin avlusundaki külliyede ise İslam ilimleriyle ilgili dersler verilecek ve sohbetler yapılacak. Camide aynı anda 5 bine yakın kişi namaz kılabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kepez Camisine Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement