Kızı Lösemi Hastası İşsiz Baba İşine Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Kızı Lösemi Hastası İşsiz Baba İşine Kavuştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde taşeron firmada çalışırken, firmayla sözleşme yenilenmediği için işsiz kalan ve lösemi hastası kızı için verdiği mücadeleyle Türkiye gündemine gelen Serkan Koku, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeniden işe alındı.

02.03.2015 15:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde taşeron firmada çalışırken, firmayla sözleşme yenilenmediği için işsiz kalan ve lösemi hastası kızı için verdiği mücadeleyle Türkiye gündemine gelen Serkan Koku, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeniden işe alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde 2006 yılından bu yana taşeron işçi olarak çalışan 42 yaşındaki Serkan Koku, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, 30 Mart seçimlerinin ardından göreve başlamasıyla birlikte sözleşmesi biten firmalarla sözleşme yenilenmediği için işten çıkarıldı. Diğer taşeron işçilerle birlikte yeniden işe alınması için uzun süre eylem yapan Serkan Koku'yu, Türkiye, lösemi hastası 8 yaşındaki kızı Sudenaz için döktüğü gözyaşıyla tanıdı. İşsiz kaldığı için Sudenaz'ın tedavisi konusunda büyük sıkıntılar yaşayan Koku, işsiz kaldığı dönemde kızının tedavisine diğer işçi arkadaşlarının aralarında topladıkları para ve Lösemili Çocuklar Vakfı'nın desteğiyle başlayabildi.

Sudenaz'ın tedavisi Ankara'da devam ederken, aylardır yeniden Büyükşehir Belediyesi'ndeki işine dönmek için işten atılan diğer arkadaşlarıyla birlikte mücadelesine devam eden Serkan Koku'nun sesini sonunda Mersin Büyükşehir Belediyesi yetkilileri duydu. Serkan Koku, 2 Şubat 2015 tarihi itibariyle yeniden Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde işe alınarak eski görevine döndü. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızı Lösemi Hastası İşsiz Baba İşine Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement