Kocamaz: "En Derin Yaralar Çocukların Minicik Kalplerinde Açılıyor" - Son Dakika
Yerel

Kocamaz: "En Derin Yaralar Çocukların Minicik Kalplerinde Açılıyor"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyanın neresinde olursa olsun, savaşlardan, yıkımlardan, yoksulluklardan ve hastalıklardan en çok çocukların etkilendiklerine dikkat çekerek, “En derin yaralar onların minicik kalplerinde açılıyor.

19.11.2015 15:48

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyanın neresinde olursa olsun, savaşlardan, yıkımlardan, yoksulluklardan ve hastalıklardan en çok çocukların etkilendiklerine dikkat çekerek, "En derin yaralar onların minicik kalplerinde açılıyor. Çocuklarımıza daha yaşanılır, barış içerisinde bir dünya bırakmak bizlerin en önemli ve en asli görevidir" dedi.

Başkan Kocamaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, BM Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen Çocuk Hakları Sözleşmesi ile koruma altına alınan hakları aktaran Kocamaz, "Sözleşmeyle çocuğun toplumda bireysel bir yaşantı sürdürebilmesi için barış, hoşgörü, özgürlük, eşitlik ve dayanışma ruhuyla yetiştirilmesinin gerekli olduğu savunulmuş, din, dil, ırk ayrımı yapmaksızın bütün dünya çocuklarının hakları koruma altına alınmıştır. Bu nedenle çocuk hakları bugün tüm dünyanın üzerinde durduğu önemli bir konu haline gelmiştir. Çocuk Hakları Sözleşmesi ile çocukların ihmal, istismar ve kötü muameleye karşı korunmaları için evrensel standartların yerleştirilmesi amaçlanmıştır. Bu görev ise ilk olarak aileye, ülke yönetimine ve toplumlara verilmiştir" dedi.

Dünyanın neresinde olursa olsun, savaşlardan, yıkımlardan, yoksulluklardan ve hastalıklardan en çok çocukların etkilendiklerinin altını çizen Kocamaz, "En derin yaralar onların minicik kalplerinde açılmakta, geleceğe olan inançları örselenmektedir. Bu nedenle çocuklarımıza daha yaşanılır, huzur ve güven ortamında yetişebilecekleri, barış içerisinde bir dünya bırakmak bizlerin en önemli ve en asli görevidir. Bizler ulusal ve kültürel kimliğimizi, sevgi, barış ve hoşgörü ile harmanlamış, tüm dünya çocuklarına da din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın bu anlayışla yaklaşmış bir milletiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış gününü çocuklarımıza hediye etmesi ve 23 Nisan'ın bugün dünyada kutlanan tek çocuk bayramı olması, bu anlayışın en güzel göstergesidir" ifadelerini kullandı.

Çocuk Hakları Sözleşmesi'nin hiçbir ayrım gözetmeden her çocuğun sahip olduğu hakları sıraladığını ve güvence altına aldığını kaydeden Kocamaz, şöyle devam etti: "Bu nedenle bu anlamlı gün sadece bir anma olarak değil, aynı zamanda bütün dünyada çocukların haklarının güçlendirilmesi, çocukların şiddetten korunması, çocuk istismarının önüne geçilmesi ve çocuklarımızın yaşadığı trajedilerin gündeme getirilmesi için bir fırsat olarak görülmelidir. İnanıyorum ki, tüm dünya çocuklarımız, huzur içerisinde, daha yaşanılır, kendilerini ve geleceklerini güvende hissettikleri bir dünyaya kavuşacak, aydınlık günlere uyanacaklardır. Bu inançla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, dünyanın bütün çocuklarını sevgiyle selamlıyorum." - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kocamaz: 'En Derin Yaralar Çocukların Minicik Kalplerinde Açılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement