"Konya'da Yatırım ve Projeler Devam Ediyor" - Son Dakika
Yerel

"Konya'da Yatırım ve Projeler Devam Ediyor"

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, "Konya'da yatırım ve projeler devam ediyor" dedi.

27.08.2012 13:00  Güncelleme: 12:57

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu,

"Konya'da yatırım ve projeler devam ediyor" dedi.

Baloğlu, partisinin il başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları'nın Ankara-Konya Hızlı Tren Hattı hizmetine ilave olarak yedekleriyle birlikte 6 adet 300 kilometre hıza ulaşabilen hızlı tren set alımı için ihaleye çıktığını söyledi.

Baloğlu, yasal sebepler nedeniyle iptal edilen yeni gar ve yeri ihalesinin 23 Ağustos'ta tekrar yapıldığını ve 12 firmayla değerlendirmelerin devam ettiğini belirterek, "Konya Havaalanı'na yapılması planlanan yeni terminal binası ihalesi sonuçlandı. Yapım süresi 700 gün olarak belirlendi. Karapınar'da, 59 milyon 710 bin metrekarelik alanın Enerji İhtisas Bölgesi olması için Bakanlar Kurulu'nun kararını bekliyoruzç" diye konuştu.

500 yataklı genel hastane yapılmasının planlandığını hatırlatan Baloğlu, şunları kaydetti:

"100 yatak sayısı ile hizmet veren Beyhekim Devlet Hastanesi'nde yatak sayısının 150'ye çıkarılması için çalışma başlatılmıştır. Ereğli, Seydişehir, Ilgın, Karapınar ilçelerindeki hastane yapım ihaleleri TOKİ tarafından bitirilip, yer teslimi yapıldı. Çumra Devlet Hastanesi 50 yataklı 2012 yılı yatırım planına dahil edildi. Beyşehir Devlet Hastanesi arsa tahsisi yapıldı, proje çalışmaları devam ediyor. Akşehir, Bozkır hastaneleri yapımı hızla devam etmekte, 2012 yılı içerisinde Bozkır Devlet Hastanesi teslimi gerçekleşecek. Çeltik, Altınekin, Emirgazi ilçelerimize entegre hastane yapımı için arsa incelemeleri yapıldı, proje ihaleleri tamamlandı. Konya'da yatırım ve projeler devam ediyor."

Muhabir: Basir Gülüm

Yayıncı: Metin Bolat - KONYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Konya'da Yatırım ve Projeler Devam Ediyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement