Köylü Kadınlarından Doğaya Yeşil Makyaj - Son Dakika
Yerel

Köylü Kadınlarından Doğaya Yeşil Makyaj

Kırklareli'de ağaçlandırma çalışmasına katılan kadın işçiler fidan dikerek doğanın güzelleşmesine katkı sağlıyor Kırklareli Orman İşletme Müdürü Yavuz: "Ağaçlandırma çalışmalarında, kadınların erkeklere göre daha başarılı olduklarını görüyoruz, bu yüzden Orman İşletme Müdürlüğü olarak kadın işçileri.

12.01.2014 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'de ağaçlandırma çalışmasına katılan kadın işçiler, fidan dikerek doğanın güzelleşmesine katkı sağlıyor.

Kırklareli Orman İşletme Müdürü Nüfer Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgelerinde yaptıkları ağaçlandırma çalışmalarına köylü kadınlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Köylü kadınlarının canla başla çalışarak doğanın yeşillenmesine katkı sağladığını ifade eden Yavuz, "Ağaçalandırma çalışmalarında, kadınların erkeklere göre daha başarılı olduklarını görüyoruz, bu yüzden Orman İşletme Müdürlüğü olarak kadın işçileri tercih ediliyoruz.Ağaçlandırma çalışmalarında çalışan işçilerin yüzde 90'ı kadınlardan oluşuyor. Kadınlar adeta doğaya yeşil makyaj yapıyor. Ben çalışmalarımıza destek olan kadınlara da teşekkür ediyorum" dedi.

-"Hem doğaya katkımız oluyor hemde çalışarak aile bütçesine katkı sağlıyoruz"

Demircihalil köyünde sürdürülen çalışmalara katılan Nebahat Arpağ (68)  ağaçlandırma çalışmalarına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Hem doğaya hemde aile bütçesine katkı sağladıklarını aktaran Arpağ,"İşimizi severek yapıyoruz. Hem doğaya katkımız oluyor hemde çalışarak aile bütçesine katkı sağlıyoruz. Fidan  dikmek çok zevkli. Her diktiğim fidanın arkasından bakıyorum. Herkesin bir dikili ağacı olmalı" dedi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylü Kadınlarından Doğaya Yeşil Makyaj - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement