Köylüler Trafo İçin Destek Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Köylüler Trafo İçin Destek Bekliyor

Köylüler Trafo İçin Destek Bekliyor

Köyün trafosunun elektrik kablolarının kesilmesi ve yakıtının boşaltılması nedeniyle susuz kalan köylüler, ilgililerden destek istedi.

29.05.2014 14:02  Güncelleme: 14:59

Boyabat'a bağlı Bektaş köyünün trafosunun elektrik kablolarının kesilmesi ve yakıtının boşaltılması nedeni ile susuz kalan köylüleri  ilgililerden destek istedi.

Köy muhtarı Dahil Çetinel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köyün su ihtiyacını karşılayan su motorlarına elektrik sağlayan trafonun çalınmak istendiğini, elektrik kabloları kesilen trafonun yakıtının da çalındığını belirtti.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturma başlattığını söyleyen Çetinel, trafonun kullanılamaz hale gelmesi nedeni ile köyün susuz kaldığını, YEDAŞ'tan kiraladıkları trafo ile sorunu geçici olarak çözdüklerini anlattı.

Trafonun köye maliyetinin 10 bin lira olduğuna işaret eden Çetinel, bunu alacak güçte olmadıklarını vurgulayarak şunları dile getirdi:

"Köyümüzün suyu kesildi, su basmak için kuyuya geldik, elektrik yoktu. Elektrik ustasına haber verdik. Usta yaptığı incelemede elektrik tellerinin kesildiğini, trafonun yağının boşaltıldığını söyledi. Biz de jandarma yetkililerine haber verdik, köyümüz birkaç gün susuz kaldı. Trafonun tamiri 10 bin lirayı bulduğu için yaptıramadık. Boyabat YEDAŞ'tan emaneten geçici trafo kiraladık. Devletimizden bu konuda bir yardım bekliyoruz." - Sinop

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Köylüler Trafo İçin Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement