Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika
Yerel

Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hami-yet çocukları ve Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği çocuk evleri çocukları tarafından "Biz Seni Görmeden Sevdik" isimli program düzenlendi.

23.04.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Hami-yet çocukları ve Mutlu Yuva Mutlu Yaşam Derneği çocuk evleri çocukları tarafından "Biz Seni Görmeden Sevdik" isimli program düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, Yozgat Belediye Başkan Vekili Ahmet Akgün,  Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, kaymakamlar, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu Hami-yet anneleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, manevi yoğunluğu fazla olan bir günde, Peygamber Efendimiz'in dünyaya teşriflerini vesile kılarak, böyle güzel bir kutlamada bulunmuş olmaktan dolayı kendini son derece şanslı ve bahtiyar hissettiğini söyledi.

14 asır önce Arabistan Yarımadası'nda dünyaya bir güneş doğduğunu ifade eden Yazıcı, "İki cihan serveri ve kainatın yüzü suyu hürmetine yaratıldığı o yüce nebinin ümmeti olmak, onun için söz söyleyebilmek bahtiyarlığın en yücesidir. Kızgın Arap çöllerinde, cehaletin had safhada olduğu bir anda ve dönemde, insanların kendi öz kızlarından utanır oldukları veya helvadan yaptıkları puta önce tapıp sonra yedikleri zamanda dünyayı şereflendiren o yüce nebi açtığı çığırla, getirdiği öğütlerle, nasihatlerle, Mevla'nın emirlerini bize tebliğleriyle şuan ki güzelliklerin yaşanmasının en büyük sebebidir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından, Mithat Lekesiz'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden programın sonunda, araştırmacı yazar Mehmet Paksu "Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed" konulu konferans verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kutlu Doğum Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement