Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde Konser Verdi - Son Dakika
Yerel

Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde Konser Verdi

Ladik Çocuk Korosu Suşehri\'nde Konser Verdi

Koro, 11 dilde şarkı ve türküler seslendirdi.

07.06.2014 12:24

Ladik Çocuk Korosu, Sivas'ın Suşehri ilçesinde konser verdi.

İlçe halk pazarı alanındaki konserde, Ladik Atatürk İlkokulu Müzik Öğretmeni Ufuk Gökcan'ın şefliğini yaptığı 28 kişilik koro, Türkçe, Gürcüce, Çerkezce, Lazca, Arapça, Ermenice, Makedonca, Arnavutça, Rumence, Zazaca ve Azerice şarkı ve türküler seslendirdi.

İki kız öğrenci tarafından Ermenice ve Türkçe söylenen "Sarı Gelin" türküsü izleyicilerden büyük ilgi gördü.

Halk oyunları gösterileri sunuldu.

Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi, konuşmasında, Ladik Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle kurulan koronun 2012 yılında çalışmalarına başladığını belirterek, "O dönemde Ladik Kaymakamı idim. Müzik Öğretmeni Ufuk Gökcan tarafından bana iletilen bu projenin biran önce hayata geçirilmesini istedim. Şu anda başarılı olan proje hayatına devam ediyor. Bizim gibi idarecilerin meyveleri bu güzide öğrencilerimizdir. Türk kültürünü ve Türk müziğini bir adım öne geçirecek bir nesil ve öğrenci grubu yetiştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu bizlere" diye konuştu.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı da Perçi'nin koronun kurulmasında büyük emek verdiğini kaydederek kendisine teşekkür etti.

Perçi, Ladik Kaymakamı Furkan Sancaktutar'a, Sancaktutar da Perçi'ye plaket verdi.

Konseri, Suşehri Belediye Başkan Vekili Mustafa İnan, Gölova Belediye Başkanı İbrahim Yenidünya, Akıncılar Belediye Başkanı Hasan Şen, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Fikret Baştan, AK Parti Suşehri İlçe Başkanı Rüstem Yüce, AK Parti Suşehri Gençlik Kolları Başkanı Turgay Şimşek ve çok sayıda davetli izledi. - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ladik Çocuk Korosu Suşehri'nde Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement