Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi

Malazgirt Zaferi\'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi

Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, Malazgirt Zaferi’nin 944. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şenlik düzenlendi.

28.08.2015 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından, Malazgirt Zaferi'nin 944. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde şenlik düzenlendi.

Mersin Kent Ormanı'ndaki şenlik 120 yetim çocuğun katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Mersin Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Nacar, "Türklerin Anadolu'ya girişini sağlayan Malazgirt Zaferi'nin 944. yıldönümünü düzenlemiş olduğumuz bu anlamlı şenlikle 120 yetim çocuğumuzu bir araya getirdik. Tam 944 yıl önce Sultan Alparslan'ın sadece Anadolu'nun kapılarını Türklere açmasının yanı sıra Anadolu'yu İslam ve Türklerle buluşturmuştur. Tatbikatı dahi yapılmadan dünyanın o zamanki en büyük ordusu Bizans ordusuna karşı az sayıda bulunan ordumuz hilal taktiği ile Bizans ordusunu perişan etmiştir" dedi.

Çocukların ecdatlarını tanımaları, bu ülke topraklarının kolay elde edilmediğini bilmeleri adına her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Nacar, Mersin Gençlik Merkezi olarak etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti.

Şenlik, yetim çocuklar için düzenlenen, halat çekme, çuval yarışları, okçuluk talimi gibi çeşitli oyunlardan sonra tamamlandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malazgirt Zaferi'nin 944. Yıldönümünde Şenlik Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement