Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor - Son Dakika
Yerel

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Cezayir’in en eski ve en köklü üniversiteleri ile Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzaladı.

20.05.2016 10:46

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Cezayir'in en eski ve en köklü üniversiteleri ile Erasmus+ ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzaladı.

MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ve daha önce Alger 2 Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan MCBÜ Fen - Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz, ikili işbirliği anlaşmaları yapmak üzere Cezayir'de bulunan Cezayir ve Medea şehirlerini kapsayan bir ziyaret gerçekleştirdi.

Gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak Alger 2 Üniversitesi ile MCBÜ arasında ikili işbirliği protokolü, Erasmus + ve Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzalandı. Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz, Alger 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khamisa Hamidi, Rektör Yardımcıları, Sosyal ve Beşeri Bilimler ile Doğu Dilleri ve Edebiyatları Fakültesi dekanları tarafından yoğun ilgi ile karşılandı. Alger 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamidi, bu ziyaretten duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi. MCBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar ise atılan imzaların, sadece öğrenci ve öğretim üyesi hareketliliği kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çekerek, yüz yıllardır kardeş olarak görülen Cezayir ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ilişkileri pekiştirmek gibi bir öneme de sahip olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Birol Kovancılar, Alger 2 Üniversitesi Dil ve Edebiyat Fakültesi bünyesinde bulunan Türkoloji Bölümünü de ziyaret etti. Burada Bölüm başkanı Prof. Dr. Chakib Benafri tarafından karşılanan Prof. Kovancılar, Türkoloji Bölümü öğrencilerinin yoğun ilgisi ile karşılandı ve öğrencilerle sohbet etti.

Prof. Dr. Birol Kovancılar ve Yrd. Doç. Dr. Betül Bülbül Oğuz daha sonra Medea şehrine geçti. Yahya Fares Medea Üniversitesi'nde çeşitli görüşmeler yapan üniversitemiz heyeti, Yahya Fares Üniversitesi ile de ikili iş birliği protokolü ve Erasmus+ ile Mevlana Değişim Programı anlaşmaları imzaladı.

Burada Yahya Fares Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmed Zaghdar ve üniversite yönetimi tarafından sıcak ilgi ile karşılanan Prof. Kovancılar, Cezayir Bağımsızlık Savaşı'nda Medea şehrinde komutanlık yapan bir mücahit rehberliğinde Medea Bağımsızlık Müzesi'nde de incelemelerde bulundu. MCBÜ heyetinin gerçekleştirdiği bu ziyaretler, Cezayir haber kanallarında ve İnternet sitelerinde de geniş yer buldu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dünya Üniversitesi Olma Yolunda Hızla İlerliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement