Mdob Notre Dame'in Kamburu'nu Sahneleyecek - Son Dakika
Yerel

Mdob Notre Dame'in Kamburu'nu Sahneleyecek

Victor Hugo'un ölümsüz eserinden uyarlanan bale, üç boyutlu dekoru ve 3 saat süren plastik makyajıyla dikkati çekiyor

01.11.2013 12:08

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), Victor Hugo'nun eserinden baleye uyarlanan "Notre Dame'in Kamburu"nu sanatseverlerle buluşturacak.

Orkestra şefliğini Vladimir Lungu'nun yaptığı ve son provaları tamamlanan eserin Mersin prömiyeri, yarın Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Koreografi ile librettosunu 2013 Donizetti En İyi Koreografi Ödülü'nü paylaşan Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Armağan Davran ve Volkan Ersoy'un yazdığı eserin müzikleri Cesare Pugni ve Bujor Hoinic'e ait.

Dekor tasarımı Adnan Öngün'e ait 2 perdelik eserin kostüm tasarımını Çimen Somuncuoğlu, ışık tasarımını ise Fuat Gök gerçekleştirecek.

Eser, Zangoç Quasimodo karakterini canlandıran Mahmut Akyol'a, Ankara Devlet Opera Balesi makyaj sanatçısı Refik Yerlitaş tarafından uygulanan makyajın yanı sıra  üç boyutlu kadetral dekoru ve Türkiye Dağcılık Federasyonu'nun desteğiyle kurulan riskli sahne ile de dikkati çekiyor.

Yarın sahnelenecek eserde başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Mahmut Akyol, Serbülent Biçer, Büşra Ay, Beatrice Parma, Burak Serkan Cebeci, Niyazi Cingöz, Irakli Bakhtadze, Ozan Demirbaş, Bleda Özlem, Miray Boyacıoğlu, Murat Koman, Tarkan Günal paylaşacak.

-  Quasimodo'nun makyajı 3 saat sürüyor

Eseri sahneye koyan sanatçılardan Volkan Ersoy, 2011'de sahnelenen ve 2 sezon kapalı gişe oynadıktan sonra Antalya'da da sanatseverlerle buluşan eserin şimdi de Mersinlilerin beğenisine sunulacağını söyledi.

İki perdeden oluşan eserde dönemin Fransası ve klasik balenin temel ögelerinin yer aldığını ifade eden Ersoy, "Eser ayrıca üç boyutlu dekor, plastik makyaj ve hayati risk taşıyan tehlikeli final sahnesiyle de dikkati çekiyor. Amacımız seyirciye keyifli ve heyecanlı dakikalar yaşatmak" dedi.

Balenin en estetik sanat dallarından biri olduğuna işaret eden Ersoy, şunları kaydetti:

"Böyle bir sanat dalında bir çirkin adamı canlandırmaya çalışıyoruz. Bu mesleğimize tezat gözükse de kareografik anlatım tarzı bakımından birçok kere kendi üstümüzde denedik bu rolü. Bale beden kuvvetiyle yapılan bir sanat dalı, dolasıyla aşırı bir efor sarfediliyor ve terleme oluyor. Bu sanat dalına dayanacak plastik makyajı bulmak için araştırmalar yaptık. Quasimodo'nun makyajı alın, çene ve yanak bölgesi olmak üzere üç parçadan oluşuyor. Bu da 3-3,5 saat kadar sürede uygulanıyor." - Mersin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mdob Notre Dame'in Kamburu'nu Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement