Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı (Fotoğraflı - Son Dakika
Yerel

Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı (Fotoğraflı

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90.yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

03.01.2012 15:20

Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin hazırladığı kutlamalar Tren Garı'nda başladı. Temsili milis kuvvetlerini taşıyan trenin, il protokolü tarafından karşılanmasının ardından, İsmet İnönü Bulvarı'nı takiben Cumhuriyet Alanı'na kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Buradaki törende Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren ile Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan halkı selamladı.

Özcan, konuşmasında, Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılını kutladı.

Büyük Önder Atatürk'ün "Mersinliler Mersin'e sahip çıkınız" sözünden yola çıkarak yaptıkları çalışmalar kapsamında Mersin'i bir dünya kenti haline getirdiklerini ifade eden Özcan, "Mersin, eksikleri bulunsa da sağlıklı kalkınmanın ivme kazandığı bir kent olmuştur" dedi.

Muharip Gaziler Derneği Mersin Şube Başkanı Kemal Cındız, her Türk'ün en büyük tutkusunun vatan ve bayrak sevgisi olduğunu vurgularken, Deniz Binbaşı İlker Aydın da günün önemine ilişkin konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okuduğu ve halk oyunları ekiplerinin gösteriler sunduğu tören resmi geçitle sona erdi.

Törene, Ak Parti Mersin milletvekilleri Ahmet Tevfik Uzun ile Nebi Bozkurt, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır ile MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

-Şandır'ın mesajı-

MHP Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, tören sonrasında Mersin'in kurtuluşu ile ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, "3 Ocak Türk milletinin bu toprakların işgal edilmesine, bu ülkenin parçalanmasına, Türk milletine esaret zincirinin vurulmasına isyanının günüdür. 3 Ocak milli birlik ve beraberliğin şaha kalktığı, zafere ulaştığı gündür. 3 Ocak kurtuluş günü değil, Türk milletinin zafer günüdür" dedi.

- MERSİN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 90. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı (Fotoğraflı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement