MHP'den Çiftçi Sorunları İçin "Acil Eylem Planı" Talebi - Son Dakika
Yerel

MHP'den Çiftçi Sorunları İçin "Acil Eylem Planı" Talebi

MHP Eskişehir İl Başkanı Sezer, "Hükümetin ve Eskişehir'deki vekillerinin, eylem planı yapmalarını istiyoruz" dedi.

28.05.2014 16:35  Güncelleme: 11:11

MHP  Eskişehir İl Başkanı Ayhan Sezer, kentteki bazı ilçelerde çiftçilerin ürünlerinin tarlada kuruduğunu, sorunlarının giderilmesi için acil eylem planı uygulanmasını istedi. 

Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, mevsimin kurak geçtiğini ve bu nedenle özellikle Alpu, Mihalıççık, Çifteler, Günyüzü ilçelerindeki çiftçilerin ürünlerinin tarlada kuruduğunu savundu.

Çiftçilerin ikinci sefer mahsul ekme zahmeti ve masrafına katlandığını ifade eden Sezer, şunları kaydetti:  

"Hükümetin ve Eskişehir'deki vekillerinin, bu konuya öncelik vermelerini ve sorunların giderilmesi noktasında acilen bir eylem planı yapmalarını istiyoruz. Yeni yasa ile kırsal bölgelerin büyükşehire bağlanması dolayısıyla Büyükşehir Belediyesinin de kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya kalan çiftçilerimize gerekli desteği hızla vermesi ve sıkıntılarının giderilmesi gerekmektedir. Gerek hükümet, gerek belediyeler tarafından yapılması gereken katkılar şu ana kadar sağlanmamıştır. Çiftçilerimiz, 'milletin efendisi' olmaktan çok milletin hizmeti noktasında taşıyamayacakları yükleri omuzlarına yüklenmiş durumdalar. Bu durum, görmezden gelinmemelidir. Günün şartlarına uygun ve modern çağın gerekliliklerini karşılayan çiftçilerimizi koruyan ve kollayan tarım politikasının uygulanması ve Eskişehir'deki çiftçilerimizin rahat bir nefes almaları sağlanmalıdır." 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP'den Çiftçi Sorunları İçin 'Acil Eylem Planı' Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ülkü bozkurt: ya ciftçiyi bırak sen sayende mhp liler can cekişiyor.defolup gitde mhp biraz yeşersin :) sen kim çiftçiyi düşünmek kim yürü haydi 0 0 Yanıtla

Advertisement