MHP Mkyk Üyesi Erzurum Milletvekili Kamil Aydın Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP Mkyk Üyesi Erzurum Milletvekili Kamil Aydın Açıklaması

MHP Mkyk Üyesi Erzurum Milletvekili Kamil Aydın Açıklaması

MHP MKYK üyesi ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, “Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır.

21.10.2015 19:13

MHP MKYK üyesi ve Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, "Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır." dedi.

1 Kasım Milletvekili seçim çalışmalarını Erzurum'da sürdüren Aydın, Köprüköy, Yağan ve Horasan ilçelerinde ve Muratbağı ile Yeşildere köylerini ziyaret etti.

"Erzurumlu hemşehrilerimizin yoksulluktan bitip tükenmiş haline bir de burada şahit olduk." diyen Milletvekili Kamil Aydın, "Yağan'da ki üreticilere çay ocaklarında otururken rastlıyoruz. Satış yapamadıkları için üretimi durdurduklarını söylediler.

Yetiştirdikleri patatesin, ayçiçeğinin, buğdayın, şeker pancarının ellerinde kaldığını, ne devlete ne de yoksul Erzurumlu vatandaşlara satmadıklarını anlattılar. Zaten terör belası yüzünden başka illere satış yapma şansları da kalmamış. Horasan sanayi ziyaretimizde yine esnafın bitmiş tükenmiş haline şahit olduk. Dükkanların çoğu kapalı. Açık olanlarında işlerinin iyi olmadığını gördük. Bizlerin yılardan beri 'Bu ülkede Kürt sorunu yoktur, PKK sorunu vardır' tespitimizin doğruluğuna her yerde şahit oluyoruz. Horasan'da ki Kürt kökenli kardeşlerimiz, çözüm sürecinin terörü azdırdığı için güney ilçelere gidemediklerini söylüyor. Çözüm süreci boyunca Kolluk kuvvetlerini etkisizleştiren kanunlar, verilmeyen operasyon izinleri, PKK'ya ilçeye inip haraç toplama cesareti vermiş. Vatandaşın can ve mal güvenliği kalmamış. Muratbağı Köyünde ise büyük bir su problemi yaşanmakta. Köy halkı ne kendilerine ne de hayvanlarına su bulamadıklarını ve bu sorunun yıllardan beri var olduğunu söylüyorlar. Ayrıca köydeki altyapı yetersizliğinden dolayı, beş dakikalık bir sağanak yağmurun bile köyü çamur deryası haline getirebildiğini söylüyorlar. Palandöken'den Köprüköy'e, Aziziye'den Horasan'a memleketimizin dört bir tarafında yürekler birleşmiş, bu karanlık günlerden üç hilalin doğuşuyla kurtulacağına inanmıştır. Gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı hemşehrilerimizle teşekkür ediyoruz." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel MHP Mkyk Üyesi Erzurum Milletvekili Kamil Aydın Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement