Mısır'daki İdam Cezaları Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Mısır'daki İdam Cezaları Protesto Edildi

Mısır\'daki İdam Cezaları Protesto Edildi

Mısır'da, 500'den fazla kişinin idama mahkum edilmesi kararı Çorum ve Ordu'da protesto edildi.

11.04.2014 16:24  Güncelleme: 16:59

İHH Çorum Temsilciliği, Özgür-Der Çorum Şubesi, İlke-Der Çorum Şubesi ve Eğitim-Bir-Sen Çorum Şubesinin katılımıyla oluşan Mısırlı Müslümanlar'la Dayanışma Platformu üyeleri, Cuma Namazı sonrasında Ulucami önünden Rabia işareti yapıp slogan atarak Hürriyet Meydanı'na yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı, Mısır'da 3 Temmuz 2013 tarihinde askeri darbe yapıldığını belirtti. Özkabakçı,darbe yönetiminin insanların can ve mal güvenliğini sağlayamadığını, aksine bu duruma alenen katliamlar yaparak cevap verdiğini ifade etti.

Özkabakçı, "Tüm insan hakları örgütlerini, vicdan sahibi herkesi idam kararına karşı tepki vermeye ve bu kararların uygulanmaması için gerekli adımları atmaya, siyasi ve ekonomik baskı uygulamaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Protesto eylemi, Özkabakçı'nın konuşmasının ardından yapılan dua ile sona erdi.

ORDU

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Ordu Şubesi öncülüğünde toplanan bir grup, Mısır'da, 500'den fazla kişiye idam cezası verilmesini, Cuma Namazı sonrası protesto etti.

AGD Ordu Üniversitesi Başkanı Mustafa Erisoylu, Altınordu ilçesi Orta Cami bahçesinde yaptığı basın açıklamasında, Mısır'da 24 Mart'ta 20 dakika süren bir duruşmada 528 kişi hakkında verilen idam kararının bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

Mısır'da yaşanılan sürecin daha da kötüye gitmemesi için bu idam kararlarının mutlaka durdurulması gerektiğini vurgulayan Erisoylu, "Ülkemizdeki tepkiler uluslararası platformlara taşınmalıdır. İnsan hak ve özgürlükleri noktasında duyarlılık sahibi uluslararası tüm kuruluşlar bu idam kararlarına karşı en sert tepkiyi göstermelidir. Göstermelik açıklamalarla ve cılız tepkilerle bir netice alınamayacağı kesindir." ifadelerini kullandı. - Çorum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mısır'daki İdam Cezaları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement